Uređuju kvartove u centru Nikšića

Planirani su radovi na uređenju još dva kvarta - između ulica Vuka Karadžića i Novice Cerovića (kod zgrade TV NK) i Vuka Karadžića i Lazara Sočice (preko puta Biroa rada), za koje Agencija za projektovanje i planiranje priprema projektnu dokumentaciju

6489 pregleda 6 komentar(a)
Radovi u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Radovi u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Radovi u kvartu između ulica Njegoševe i Narodnih heroja u Nikšiću, čija je ukupna vrijednost nešto preko 34 hiljade eura, počeli su prekjuče, a tokom oktobra počeće i uređenje kvarta iza Vračara u Grudskoj mahali, kvarta koji je jedan od najneuređenijih u gradu i koji skoro dvije decenije čeka da više puta najavljivano uređenje i realizuje. Prethodno je završen kvart kod kuće Zirojevića.

Investitor uređenja kvarta između Njegoševe i Ulice narodnih heroja je Opština, dok je izvođač radova firma “Akropolis” iz Nikšića, a nadzor je povjeren opštinskoj Agenciji za planiranje i projektovanje.

Početak radova u kvartu u Grudskoj mahali se očekivao i ranije, ali kako su “Vijestima” pojasnili iz lokalne uprave zbog sajber napada “tek je prošle sedmice počeo da teče rok predviđen za žalbu od deset dana na izbor izvođača radova”, tako da čim se taj rok završi počeće radovi koje će finansirati Uprava za kapitalne projekte, a čija vrijednost je 835 hiljada eura. Radovi i u tom kvartu bi trebalo da budu povjereni firmi “Akropolis”.

Planirani su radovi na uređenju još dva kvarta - između ulica Vuka Karadžića i Novice Cerovića (kod zgrade TV NK) i Vuka Karadžića i Lazara Sočice (preko puta Biroa rada), za koje Agencija za projektovanje i planiranje priprema projektnu dokumentaciju.

U planu su i radovi na uređenju igrališta u gradskom parku, dječijeg igrališta kod zgrade Desetka, i Ulice Maksima Baćovića.

Bonus video: