MZ Župa poklonila kompjuter, monitor i tastaturu školi u tom kraju

Poklon je uručio predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović, koji je kazao da na ovaj način Savjet Mjesne zajednice nastavlja da obezbjeđuje sve potrebne uslove za oko 320 učenika

2877 pregleda 2 komentar(a)
Foto: MZ Župa
Foto: MZ Župa

Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšića, povodom dječije nedjelje, Dana nastavnika i prijema prvaka u Dječji savez odlučio je da učenike i kolektiv Osnovne škole „Dušan Bojović“, u Mioljem polju, u Župi, obraduje vrijednom donacijom – kompjuterom, monitorm i tastaturom.

Poklon je uručio predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović, koji je kazao da na ovaj način Savjet Mjesne zajednice nastavlja da obezbjeđuje sve potrebne uslove za oko 320 učenika. Podsjetio je da za godinu dana školi donirali kompjutere, interaktivne table, projektor.

Učenici prvog i drugog razreda, njihovi roditelji i nastavnici obišli su nedavno otvoreni Muzej gusala i etno instrumenata i župski manastir Svetog Luke.

foto: MZ Župa

„Narodni guslar Milan Filipović goste je upoznao kako je potekla ideja da podigne Muzej, o njegovom budućem značaju, a nije izostalo ni Milanovo guslanje što je oduševilo sve posjetioce. Predsjednik Savjeta Dragoljub Radulović je kazao da je lijepa simbolika da prvi posjetioci Muzeja budu najmlađi učenici škole, jer kroz ovakve aktivnosti treba da se upoznaju sa našom istorijom i tradicijom, a to je jedini put da na pravi način razvijaju privrženost svom zavičaju i svojoj državi Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju za javnost Savjeta MZ Župa.

Bonus video: