Martinović Milošević: Sklonište za napuštene životinje u Baru uskoro u funkciji

"Bar će konačno imati službu kojoj će svaki građanin moći da se obrati kako bi se psi sklonili sa ulice", kazala je kandidatkinja za odbornicu na listi "Radomir Novaković Cakan – Biram Bar"

2654 pregleda 7 komentar(a)
Martinović Milošević, Foto: Biram Bar - Biram Crnu Goru
Martinović Milošević, Foto: Biram Bar - Biram Crnu Goru

Izgradnja objekta skloništa za napustene životinje u Baru odvija se planiranom dinamikom, a uskoro se može očekivati i završetak radova, kazala je Darinka Martinović Milošević, kandidatkinja za odbornicu na listi "Radomir Novaković Cakan – Biram Bar".

"Višegodišnji problem sa nezbrinutim životinjama će konačno biti riješen na zadovoljstvo građana Bara. Životinje će biti smještene u humanim uslovima, a turiste naredne godine nećemo dočekati čoporima pasa, koji lutaju po gradu", saopšteno je iz te stranke.

Martinović Milošević tvrdi da je takvo sklonište prvo te vrste koje će biti napravljeno u širem okruženju. "Ono je preduslov da budemo dio šire mreže korisnika pomoći evropskih udruženja koja aktivno pomažu u nabavci hrane i opreme za objekte ove vrste".

„Ono što je takođe bitno jeste to da će Bar konačno imati službu kojoj će svaki građanin moći da se obrati kako bi se psi sklonili sa ulice“, istakla je ona.

Martinović Milošević je rekla i da je želja projektanata da kompleks skloništa, sa svojim parkovskim elementima - zelenilom i klupama, a kroz upotrebu prirodnih materijala - kamena i drva, bude prijatan ambijent gdje će posjetioci imati priliku da upoznaju životinje i odluče se za udomljavanje mačke ili psa.

Bonus video: