Uručena donacija dječijem odjeljenju Opšte bolnice u Nikšiću

Uručeno 90 posteljina i 27 slika koje su uradila talentovani mali likovnjaci iz ateljea „Dali“

4113 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Grupa "Ana Đoković in memoriam" odlučila je da malene pacijente dječijeg odjeljenja Opšte bolnice u Nikšiću obraduje posteljinama sa dječijim dezenima, kao i slikama koje su uradili polaznici Umjetničke radionice atelje "Dali" iz Nikšića.

"Htjeli smo da na ovaj način obilježimo Dječiju nedjelju i da obradujemo mališane dječjeg odjeljenje u Nikšiću, a naredne sedmice i one u Dječijoj bolnici u Podgorici. Cilj nam je, s obzirom koje probleme imaju, da malo uljepšamo boravak djece. Svjesni smo da je dječije odjeljenje pod hitno potrebno renovirati, ali mi smo 'mali' pa to nijesmo u mogućnosti, zbog toga smo željeli da unesemo radost i toplinu“, kazala je Zorica Blagojević u ime pomenute grupe.

Apelovala je na institucije i privrednike da se udruže i renoviraju sobe i krov, jer maleni pacijenti zaslužuju da borave u boljim uslovima.

Uručili su 90 posteljina i 27 slika koje su uradila talentovani mali likovnjaci iz ateljea „Dali“.

"Djeca su uradila slike, a njihovi roditelji ih uramili. Htjeli smo da u okviru Dječije nedjelje to bude naša donacija i mali znak pažnje", kazala je profesorica likovnog vaspitanja Budimirka Dubretić, mentorka mladih stvaraoca.

Olja Čanjak, glavna sestra na pedijatriji, zahvalila se na donaciji koja će uljepšati sobe u kojima borave maleni pacijenti, ali i razveseliti ih.

"Drago nam je da nas se sjete i ovakve donacije nam puno znače. Svi na dječijem odjeljenju se trudimo da medicinskom zaštitom, ljubavlju i pažnjom budemo na usluzi našim najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima, ali i da nadomjestimo sve nedostatke koji na odjeljenju postoje, ne našom krivicom", kazala je Čanjak.

Poklone su ove sedmice uručili i predstavnici Dječijeg saveza Nikšić i OŠ "Ratko Žarić".

Kako je kazala Zorica Blagojević, sledeće sedmice će Dječijoj bolnici u Podgorici donirati 100 posteljina, a planiraju da uskoro obraduju i kolektiv Dječijeg dispanzera u Nikšiću.

Bonus video: