Raičević: VSCG zaslužuje najdublje poštovnje zbog spremnosti da u svakom trenutku budu na braniku mira

Položeni vijenac na spomenik u Tuđemilima

3703 pregleda 8 komentar(a)
Polaganje vijenca, Foto: Opština Bar
Polaganje vijenca, Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio je čestitke delagaciji i svim pripadnicama i pripadnicima Vojske Crne Gore povodom praznika istučući da zaslužuju najdublje poštovanje i zahvalnost zbog spremnosti da u svakom trenutku budu na braniku mira i bezbjednosti građana Crne Gore.

"Stoga će u Opštini Bar uvijek imati punu podršku i otvorenog partnera", poručio je Raićević.

Iz Opštine Bar saopštili su da su povodom obilježavanja 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore danas položeni vijenci na spomenik crnogorske vojske u Tuđemilima.

Ispred delegacije Vojske Crne Gore vijenac su, kako je saopšteno, položili načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević, v.d. zamjenika komadanta Mornarice Vojske Crne Gore kapetan korvete Slobodan Tomašević, v.d. komadanta Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore potpukovnik Bojan Popadić i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Povezani članci

07. Oktobar 2022.

Lazarević položio vijenac na spomenik na Tuđemilima

"Sedmi oktobar kao Dan Vojske Crne Gore obilježava se u znak sjećanja na slavnu Barsku bitku na Tuđemilima 1042. godine, kada je vojska kneza Vojislava pobijedila daleko snažniju vizantijsku i na taj način uspjela da odbrani nezavisnost prve crnogorske države", navodi se u saopštenju.

Bonus video: