Ministarstvo prosvjete: Sprovodimo intenzivne aktivnosti za izgradnju OŠ "Vladimir Nazor"

Potpisan ugovor za izvođenje geomehaničkog ispitivanja tla i sačinjavanje elaborata, što je osnov da projektanti započnu posao na izradi glavnog projekta

4895 pregleda 0 komentar(a)
OŠ "Vladimir Nazor", Foto: Boris Pejović
OŠ "Vladimir Nazor", Foto: Boris Pejović

Ugovor za izvođenje geomehaničkog ispitivanja tla i sačinjavanje elaborata, što je osnov da projektanti započnu izradu glavnog projekta za Osnovnu školu (OŠ) "Vladimir Nazor“, potpisan je danas, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz Ministarstva prosvjete saopštili su da taj resor, na čelu sa ministrom Miomirom Vojinovićem, sprovodi intenzivne aktivnosti na stvaranju uslova za izgradnju nove OŠ "Vladimir Nazor“.

"Danas je potpisan ugovor za izvođenje geomehaničkog ispitivanja tla i sačinjavanje elaborata, što je osnov da projektanti započnu posao na izradi glavnog projekta“, naveli su iz Ministarstva.

Kako su rekli, poslije više od godinu i po neopravdanog odugovlačenja u sprovođenju procedura izbora idejnog rješenja i projektanta za izgradnju škole, Vojinović je sa svojim timom u kratkom roku, na odgovoran, sistematičan i zakonit način, radio na rješavanju naslijeđenog problema.

Iz Ministarstva su kazali da je u avgustu potpisan ugovor o donaciji idejnog rješenja, a 26. septembra ugovor o donaciji glavnog projekta.

Sredstva za realizaciju izgradnje, kako su naveli, obezbjeđena su iz kredita Evropske investicione banke (EIB).

"Podsjećamo javnost da je ova administracija Ministarstva, na čelu sa Vojinovićem, potpisala sa EIB-om nedostajuća akta za realizaciju aktivnosti po kreditnom aranžamanu, konačno ispostavila implementacionu strukturu projekta i uvela konsultanta koga je obezbijedila Banka za projekt“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da je osnovni ugovor potpisan 2019. godine.

"Vojinović je potpisao i oba ugovora o donaciji, iako su pregovori u vezi sa donacijom idejnog rješenja i glavnog projekta započeti i vođeni tokom ranije administracije“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je donator glavnog projekta projektantski Biro 81000 iz Podgorice, koji je ujedno kreator i idejnog rješenja za školu.

Bonus video: