Abazovićevo pismo podrške organizatorima Prajda: Svi da budu slobodni u ostvarivanju svih svojih prava

"Vaši napori i doprinos na vidljivosti LGBTIQ osoba u Crnoj Gori zaslužuju puno poštovanje i zahvalnost", kazao je premijer

12871 pregleda 35 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora će biti slobodna i evropska samo kada svaki njen građanin i građanka budu slobodni u ostvarivanju svih svojih prava, bez ijednog „ali“, poručio je premijer Dritan Abazović u pismu organizatorima Montenegro Prajda, uoči današnje Povorci ponosa u Podgorici.

“Moja vizija je slobodna i evropska Crna Gora, a takva će biti samo kada svaki njen građanin i građanka budu slobodni u ostvarivanju svih svojih prava bez ijednog 'ali'. Stoga vaši napori i doprinos na vidljivosti LGBTIQ osoba u Crnoj Gori zaslužuju puno poštovanje i zahvalnost, koje vam ovom prilikom iskazujem u ime Vlade Crne Gore i svoje lično. Uvjeren da ćete sa mojim kolegama iz Vlade sjutra šetati do pravednije i bolje Crne Gore, želim vam uspješan Montenegro Prajd 2022. jer #nemavišeali“, naveo je Abazović, kako je saopšteno iz Vlade.

U pismu naslovljenom Crnogorskoj LGBTIQ Asocijaciji Kvir Montenegro, premijer je naveo da usljed ranije preuzetih obaveza u inostranstvu nije u mogućnosti da prisustvuje Prajdu, te potvrdio "svoju ličnu podršku građanima i građankama, učesnicima Prajda", dok je članovima Organizacionog odbora čestitao na "vrlo zahtjevnoj organizaciji", dodaju iz Vlade.

Podsjetio je da će u ime Vlade današnjoj Povorci ponosa prisustvovati ministri Fatmir Đeka, Goran Đurović i Ana Novaković Đurović, kao i da je u znak podrške zgrada Vlade simbolično osvijetljena duginim bojama.

Iz Vlade je jutros saopšteno da će Abazović danas održati četvoročasovno predavanje na "prestižnom UMEF Univerzitetu u Ženevi", na temu bezbjednosti u Evropi.

Bonus video: