Imaju lift, ali godinama moraju stepenicama

Stanari solitera nemaju novca za opravku, apeli ne pomažu čak ni kod EPCG koji ima stanove i poslovni prostor

5908 pregleda 4 komentar(a)
Soliter u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Soliter u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

Stanari solitera u Ulici skopljanskoj u pljevaljskom naselju Jalija godinama imaju problema sa liftovima u zgradi, koji su često u kvaru, a sami ih, kako tvrde, ne mogu remontovati, jer je potrebno izdvojiti puno novca da bi se taj posao odradio.

Navode da je period eksploatacije liftova davno istekao, a za generalni remont koji je potrebno što prije odraditi potrebno je izdvojiti skoro 20.000 eura.

”Mi taj novac nemamo i teško da ga možemo sakupiti u dogledno vrijeme, a lift nam je prijeko potreban. U zgradi ima dosta starih i invalidnih lica kojima je život bez lifta gotovo nemoguć”, tvrde stanari.

Za pomoć su se više puta obraćali Opštinii gradonačelnicima, bivšim i sadašnjim ali su samo dobijali obećanja koja nikada nisu realizovana.

”Osim ponekog obećanja nismo dobili ništa drugo. Nismo čak dobili ni sredstva koja nam je potrošila Agencija za stambeno- poslovni fond doo Pljevlja u iznosu od oko 5.500 eura, a jedan od gradonačelnika je kazao kako će Opština obeštetiti stanare”, kazali su stanari.

Obraćali su se i Elektroprivredi i Termoelektrani, koji su vlasnici dva stambena i jednog poslovnog prostora.

”Pisali smo izvršnom direktoru EPCG, Odboru dir ektora i predsjedniku Odbora direktora EPCG, i još im saopštili da su kao etažni vlasnici neplaćanjem održavanja više od 20 godina oštetili zgradu za oko 10.000 eura, ne bi li kao “društveno odgovorna kompanija” pomogli koliko bilo, ali tajac. Molili smo Rudnik uglja za pomoć, pisali starom i novom rukovodstvu, izvršnim direktorima i odborima direktora. Ali od “društveno odgovorne kompanije” ni slova. Pisasmo molbe za pomoć čak i stranim ambasadama, ali bezuspješno”, tvrde stanari.

Oni traže od Opštine da im vrati novac koji im je potrošila Agencija za stambeno poslovni fond čiji je osnivač, a od EPCG da izmiri dugovanja.

”Od Elektroprivrede Crne Gore tražimo da nam uplati dug po osnovu održavanja za dvadeset godina, ne kao društveno odgovorna kompanija, već kao odgovoran etažni vlasnik, koji od useljenja zgrade pa do 2018. godine, nije plaćao održavanje zgrade. Rudnik uglja, ovom prilikom molimo, da nam pomogne koliko je u mogućnosti, a znamo da jeste, kako bi imali uslove života dostojne čovjeka u 21. vijeku”, istakli su stanari.

Bonus video: