Ministarstvo zdravlja predložilo Vladi da porodicama preda ključeve od stanova, kako bi počela gradnja Urgentnog centra

Bivša ministarka, Jelena Borovinić Bojović, tražila je u julu 2021. izdavanje uslova za izradu tehničke dokumentacije za gradnju Urgentnog. Ukupna površina ustanove biće 10.500 metara kvadratnih

6126 pregleda 0 komentar(a)
Urgentni u krugu KCCG, Foto: BORIS PEJOVIC
Urgentni u krugu KCCG, Foto: BORIS PEJOVIC

Ministarstvo zdravlja predložilo je na posljednjoj sjednici Vlade da se sa dvije porodice izvrši ramjena nepokretnosti u cilju izgradnje Urgentnog centra u krugu Kliničkog centra (KCCG).

Urgentni centar gradiće se u krugu KCCG, uključujući na parcelama porodica Đurović i Radojević. Još u avgustu 2020. potpisana je izjava prema kojoj su članovi porodica saglasni da na ime eksproprijacije zemljišta i kuće dobiju stanove.

Ni poslije dvije godine porodice nisu dobile ključeve od dva stana. “Vijesti” su u avgustu prošle i ove godine pisale da porodice nisu mogle da dobiju informacije o ovom pitanju ni od KCCG, ni od Ministarstva.

Iz KCCG su u avgustu kazali da su ranije ove godine izvršili “sve neophodne pravne radnje” i da je dokumentacija dostavljena na dalje postupanje resoru na čijem je čelu ministar Dragoslav Šćekić.

”Za navedene stanove, članovi porodica Đurović i Radojević dali su pisane izjave, ovjerene kod notara, kojima su iskazali da su saglasni da im se dodijele navedeni stanovi u cilju eksproprijacije. Imajući u vidu da je pravo svojine na navedene stanove preneseno na državu Cmu Goru, potrebno je da se inicira razmjena nepokretnosti u postupku eksprorijacije, a u cilju izgradnje Urgentnog centra u krugu KCCG”, navodi se u dokumentu Ministarstva koji je postavljen na portalu Vlade. U dokumentu se navodi da se “početak gradnje ubrzo očekuje”.

Bivša ministarka, Jelena Borovinić Bojović, tražila je u julu 2021. izdavanje uslova za izradu tehničke dokumentacije za gradnju Urgentnog. Ukupna površina ustanove biće 10.500 metara kvadratnih.

Bonus video: