Vuković obišao park za pse: Jedan ovakav prostor nam je zaista bio potreban

Vuković je napomenuo da je prostor podijeljen, i to na poseban dio za male i za velike pse, kako bi eventualne neprijatne situacije bile izbjegnute i kako bi svi psi, ali i njihovi vlasnici, proveli lijepo vrijeme u parku

3625 pregleda 8 komentar(a)
Vuković tokom obilaska novog parka za pse, Foto: Glavni grad Podgorica
Vuković tokom obilaska novog parka za pse, Foto: Glavni grad Podgorica

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima, obišao je danas dio Tološke šume na kom je na površini od 6.000 metara kvadratnih formiran novi park za pse, saopšteno je iz Glavnog grada Podgorica.

"Ne čude odlične reakcije naših sugrađana, imajući u vidu da je grad narastao i da u Podgorici danas živi sigurno više hiljada ljudi koji su vlasnici pasa, te da nam je jedan ovakav prostor zaista bio potreban", kazao je Vuković.

On je napomenuo da je prostor podijeljen, i to na poseban dio za male i za velike pse, kako bi eventualne neprijatne situacije bile izbjegnute i kako bi svi psi, ali i njihovi vlasnici, proveli lijepo vrijeme u parku.

U saopštenju se dodaje da je Vuković "iskazao posebnu zahvalnost prijateljima iz nevladinog sektora sa kojima Glavni grad veoma dobro sarađuje, i to ne samo na ovom projektu, nego i na brojnim drugim koji imaju, između ostalog, za cilj rješavanje problema pasa lutalica, optimizaciju u načinu funkcionisanja azila i uopšte ono što Glavni grad radi, a vezano je za ovu tematiku".

"Posebnu zahvalnost dugujemo privrednim društvima Zelenilo d.o.o. i Čistoća d.o.o., kako i klijentima JU na Kakarickoj gori koji su dali doprinos pri izradi mobilijara za potrebe parka. Podsjećamo, u okviru novog parka na Zabjelu, uređen je jedan prostor za te potrebe, kao svojevrsan pilot-projekat", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada Podgorica.

Bonus video: