Preminula Vesna Milonjić-Aleksić

"Vesnu ćemo pamtiti kao iskrenog borca za radnička prava, velikog humanistu, emotivca i pravog prijatelja", saopšteno iz Unije slobodnih sindikata

6787 pregleda 2 komentar(a)
Vesna Milonjić-Aleksić, Foto: usscg.me
Vesna Milonjić-Aleksić, Foto: usscg.me

Vesna Milonjić-Aleksić, članica Izvršnog odbora Unije slobodnih sindikata Crne Gore, jedan od njenih osnivača i predsjednica Sindikata radnika trgovine Crne Gore, preminula je 9. oktobra 2022. godine, u Podgorici.

Milonjić-Aleksić preminula je u 69. godini.

"Koleginica Milonjić-Aleksić bila je diplomirana pravnica. Od prvog dana svog radnog angažmana aktivno se uključila u sindikalni pokret. Kao predsjednica Sindikalne organizacije "Servis-import" predvodila je jedan od prvih štrajkova u vremenu bivše SFRJ. Zahvaljujući njenom predanom sindikalnom angažmanu birana je za predsjednicu prvo Sindikata trgovine Crne Gore, a kasnije Sindikata radnika trgovine Crne Gore. Na toj poziciji, dala je veliki i nesebičan doprinos reformi sindikalnog pokreta u Crnoj Gori, a kasnije osnivanju i jačanju Unije slobodnih sindikata Crne Gore", saopšteno je iz Unije slobodnih sindikata.

Učestvovala je u radu mnogih nacionalnih tripartitnih tijela u kojima je zastupala interese zaposlenih u trgovini kao i članstva USSCG. Takođe, jedan je od osnivača Foruma sindikata trgovine jugoistočne Evrope.

"Uz veliku upornost i rad, sa svojim kolegama dala je doprinos našoj borbi za bolje radno zakonodavstvo i unapređenje ekonomsko-socijalnog položaja našeg članstva, zaposlenih i građana. Vesnu ćemo pamtiti kao iskrenog borca za radnička prava, velikog humanistu, emotivca i pravog prijatelja. Njen nasmijani lik grijao je naša srca, njena topla riječ ulivala povjerenje. Otišla je tiho, baš kao što je i živjela, ostavljajući nam pregršt divnih uspomena", saopšteno je iz USSCG.

Bonus video: