Štrabag se aneksom obavezao da nastavi radove na rekonstrukciji puta, pa sad hoće da sele mašinu u Pljevlja

Za 20 dana je kraj radne sezone na sjeveru Crne Gore i nikako ne bi mogli tada na nastave radove i završe”, kazao je predsjednik MZ Bistrica Sakib Čidrak, podsjećajući da je nastavak radova dogovoren aneksom ugovora na sastanku koji je prije tačno mjesec organizovala Uprava javnih radova i MKI

3936 pregleda 1 komentar(a)
Mještani Bistrice tokom protesta, Foto: Jadranka Ćetković
Mještani Bistrice tokom protesta, Foto: Jadranka Ćetković

Tek što je nastavljeno asfaltiranje putnog pravca Bistrica - Gubavač u opštini Bijelo Polje, radovi su ponovo prekinuti, na šta su mještani danas u centru Bistrice odgovorili blokadom puta.

Predsjednik MZ Bistrica Sakib Čindrak je kazao da su mještani blokirali mašinu u centru mjesnog centra Bistrica, nakon što su iz firme izvođača radova- "Štrabag" obaviješteni da mašinu sele u Pljevlja i druge sjeverne gradove, jer, navodno, "nemaju pripremljenu podlogu za asfaltiranje".

Radovi na rekonstrukciji puta koji je dio projekta Đalovića pećine prije desetak dana je nastavljen nakon više blokada mještana.

Prije nego je firma Štrabag nastavila radove, firme Crnogorski Telekom i Ramel završile su svoj dio obaveza.

Radovi na tom putu trebalo je da budu završeni do septembra prošle godine. Mještani su više puta ukazivali da ne mogu da žive od prašine, zbog čega su zaprijetili i tužbama sudu.

Čindrak je kazao da su mještani ogorčeni nakon saznanja da izvođač radova seli mašine iz tog dijela opštine.

Iz "Štrabaga" nam je saopšteno da će mašine odvesti za Pljevlja, a da će se vratiti za 20 dana, što je nedopustivo i neodrživo.

"Za 20 dana je kraj radne sezone na sjeveru Crne Gore i nikako ne bi mogli tada na nastave radove i završe", kazao je Čidrak, podsjećajući da je nastavak radova dogovoren aneksom ugovora na sastanku koji je prije tačno mjesec dana organizovala Uprava javnih radova i Ministarstvo kapitalnih investicija.

Mještani će, kako ističu, istrajati iz prostog razloga što su toliko dugo čekali na nastavak radova, koji je bio u prekidu dvije godine.

Traže da kompanija "Štrabag" nastavi radove po dogovorenoj dinamici, kako se navodi u aneksu, a izvođaču su ponudili da i sami pomognu u izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji puta, kako bi što prije završili taj dio rekontrukcije i omogućili istoj kompaniji da nastavi radove na asfaltiranju.

Mještani MZ tvrde da kompanija može nesmetano da priprema predasfaltni sloj u dva tri prekida, tako da firma slobodno može odmah da nastavi sa asfaltiranjem.

"Iz 'Štrabaga' nam je saopšteno da nemaju podlogu, što nije tačno", kazao je Čidnrak, dodajući da je na tom dijelu puta u posljednih desetak dana asfaltirano oko 2. 600 metara, iz pravca centra Bistrice prema Gubavču.

Bonus video: