Dukaj se sastao sa Kahom Kaladzeom: Upoznao ga sa sajber napadima na Vladu Crne Gore

"Dukaj i Kaladze su pozdravili razvoj partnerskih odnosa između dvije zemlje i ocijenili da postoji veliki potencijal za dalji razvoj saradnje, posebno u procesu reforme javne uprave, kao i u oblasti digitalizacij"

2444 pregleda 2 komentar(a)
Dukaj i Kaladze, Foto: MJU
Dukaj i Kaladze, Foto: MJU

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, sastao se tokom zvanične posjete Tbilisiju, sa gradonačelnikom tog gruzijskog grada, bivšim fudbalerom Milana, Kahom Kaladzeom, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave (MJU).

U saopštenju se dodaje da su Dukaj i Kaladze pozdravili razvoj partnerskih odnosa između dvije zemlje i ocijenili da postoji veliki potencijal za dalji razvoj saradnje, posebno u procesu reforme javne uprave, kao i u oblasti digitalizacije.

"Ministar Dukaj je upoznao gradonačelnika Kaladzea sa aktuelnim sajber napadima na informatičku infrastrukturu Vlade Crne Gore i izrazio nadu da će iskustva Gruzije u ovoj oblasti biti izuzetno korisna u sprečavanju sličnih napada u budućnosti. Sagovornici su izrazili otvorenost za razmjenu iskustava u oblasti sprječavanja sajber napada, kao i digitalne transformacije javnih usluga i servisa", piše u saopštenju.

Dodaju da se Dukaj sastao i sa bivšim gradonačelnikom Tbilisija i bivšim ministrom regionalnog razvoja Davitom Narmaniem.

"Oni su razgovarali o konkretnim projektima u oblasti energetike. Saradnja će biti konkretizovana posjetom Narmania Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Dukaj je istakao, kako piše u saopštenju, da Gruziju i Crnu Goru povezuju tradicionalno dobri politički i bilateralni odnosi i kontinuirana saradnja na svim poljima.

"Sagovornici su ukazali na brojne potencijale saradnje sa Gruzijom u oblasti javne uprave i digitalizacije kroz razmjenu iskustava, ekspertskoj pomoći i organizovanje studijskih posjeta službenika", zaključuju u saopštenju.