MVP: Južna Koreja donirala opremu u cilju poboljšanja IT infrastrukture i jačanja sajber bezbjednosti

Iz MVP je saopšteno da je državni sekretar u tom Vladinom resoru, Ljubomir Mišurović, primio novoimenovanog ambasadora Južne Koreje u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Đeung Lija

1954 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MVP
Sa sastanka, Foto: MVP

Južna Koreja donirala je crnogorskom Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) opremu vrijednu više od 199.000 eura, u cilju poboljšanja IT infrastrukture i jačanja sajber bezbjednosti.

Iz MVP je saopšteno da je državni sekretar u tom Vladinom resoru, Ljubomir Mišurović, primio novoimenovanog ambasadora Južne Koreje u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Đeung Lija.

Navodi se da je Mišurović čestitao Liju stupanje na dužnost i dodao da je uvjeren da će prijateljski odnosi Crne Gore i Koreje biti unaprijeđeni tokom njegovog mandata.

"Tokom posjete, upriličena je i primopredaja opreme vrijedne 199.397 eura, koju je, u okviru zvanične razvojne podrške (ODA), Republika Koreja donirala Ministarstvu vanjskih poslova, u cilju poboljšanja njene IT infrastrukture i jačanja sajber bezbjednosti", navodi se u saopštenju.

Mišurović i Li su ocijenili da ta vrijedna donacija predstavlja potvrdu tradicionalno prijateljskih odnosa kakve Crna Gora i Republika Koreja razvijaju u kontinuitetu.

Oni su, kako se navodi, istakli uvjerenje da će se odlična međudržavna saradnja u oblastima od obostranog značaja nastaviti.

Bonus video: