Adžić: MUP obezbijedio smještaj za Ukrajince

Ministar je kazao da će MUP i u narednom periodu predano raditi na implementaciji Odluke o odobravanju privremene zaštite licima iz Ukrajine

6591 pregleda 24 komentar(a)
Adžić, Foto: Boris Pejović
Adžić, Foto: Boris Pejović

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je da je taj resor, u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca, završio sve neophodne procedure u cilju obezbjeđivanja smještaja osobama iz Ukrajine u Crnoj Gori.

Naveo je da je, kroz postupak javne nabavke, obezbijeđeno ukupno 230 mjesta/kreveta, 140 u hotelu u Sutomoru i 90 u hotelu u Nikšiću. Smještaj je obezbijeđen na bazi punog pansiona.

"Za korišćenje smještaja mogu se prijaviti državljani Ukrajine kojima je odobrena privremena zaštita u Crnoj Gori i ako: ne posjeduju novčana sredstva; ne posjeduju nepokretnu imovinu u Crnoj Gori; ne posjeduju pokretnu imovinu u Crnoj Gori u većem iznosu; nisu preduzetnici, direktori ili akcionari društva sa ograničenom odgovornošću; nisu u aktivnom radnom odnosu u Crnoj Gori, Ukrajini ili inostranstvu na način da ostvaruju kontinuirane prihode", navodi se u saopštenju.

Adžić je kazao da će MUP i u narednom periodu predano raditi na implementaciji Odluke o odobravanju privremene zaštite licima iz Ukrajine, u saradnji sa relevantnim institucijama, međunarodnim organizacijama, Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori i Ambasadom Ukrajine.

Bonus video: