URA: Vuksanoviću, ne glasajte za Zakon, odbijte ulogu šegrta mafije

"Kolega Vuksanoviću, ovakvo zakonsko rješenje ne može se popraviti amandmanima, jer je duh zakona skroz promašen. Sve je rečeno o kritici ovog skandaloznog akta, jednog od najsramnijih koji je ikada ušao u proceduru, to vi dobro znate"
96 pregleda 0 komentar(a)
Adrijan Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Adrijan Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.09.2017. 13:13h

Građanski pokret (GP) URA pozvao je danas poslanika Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijana Vuksanovića da ne glasa za Zakon o planiranju prostora i da kako su rekli "odbije ulogu šegrta mafije".

"GP URA pozdravlja stav poslanika Force, Gencija Nimanbegua da odbije ovakvo nakaradno i skandalazno zakonsko rješenje, ali i iskazuje veliku zabrinutost nagovještajem da bi kolega iz Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović mogao podržati isto", saopšteno je danas iz GP URA.

Poslanici crnogorske Skupštine usvojili su danas u načelu Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Poslanik HGI Adrijan Vuksanović je poručio da će HGI glasati za Predlog Zakona o prostornom planiranju, dok je poslanik Force Genci Nimanbegu kazao je da ovo je jedan od zakona koji derogira prava koja sada imaju lokalne samoprave.

U saopštenju URA se dodaje da nastavak sjednice Skupštine koji je zakazan za subotu govori o velikoj nuždi u koju je zapala kriminogena vlast, a sve sa ciljem da što prije izguraju zaokonska rješenja kojima se pljačkaju posljednji resursi države.

"Kolega Vuksanoviću, ovakvo zakonsko rješenje ne može se popraviti amandmanima, jer je duh zakona skroz promašen. Sve je rečeno o kritici ovog skandaloznog akta, jednog od najsramnijih koji je ikada ušao u proceduru, to vi dobro znate. Podsjećamo samo da nije riječ i centralizaciji, već na još desetine spornih odredbi koje se tiču revizije, planiranja, legalizacije, ekspropriacije, naknada... To se ne može popraviti amandmanima, a pogotovo na večernjim sesijama, ako izuzmemo uvrtanje ruku Poslaniče Vuksanoviću ako pored svega ipak odlučite da podržite ovakvo zakonsko rješenje bićete upamćeni kao veliki neprijatelj Crne Gore i genracija koje dolaze. Znamo kako ste ušli u Parlament i šta sve dugujete DPS, ali nemojte biti kao oni", navodi se u saopštenju GP URA.

Iz URA su kazali da Vuksanoviću ne pripada da štiti oragnizovanu kriminalnu grupu koja je mnogo toga lošeg uradila građanima, a naročito njegovom narodu.

"Izdignite se iznad toga, odbijte predloženi Zakon. Na taj način ćete pokazati brigu za građanane i makar na kratko pokazati da nijeste u kandžama OKG DPS-a. Svako postupanje suprotno od navedenog značiće da ste na sebe navukli gnijev građana i da sa svojim privilegovanim mandatom postajete dio mašinerija koja je zadužena za poharu države i njenih resursa. A teško ćete nekome obajsniti da vas u međuvremenu nisu korumpirali. Zato pamet u glavu. Još jednom vas dobronamjerno pozivamo da ramislite i da odlučite razumom. U nama ćete uvijek imati iskrene prijatelje i partnere za sve ideje koje brane vladavinu prava i evropske standarde, a sami znate da je ovo rješenje apsolutno suprotno od toga", rekli su iz GP URA.

Bonus video: