Državni arhiv: Nije došlo do prekoračenja mjesečne potrošnje u avgustu

Poručili su da su 2. avgusta plaćene obaveze po osnovu zarada zaposlenih i nekoliko računa u ukupnom iznosu od 108.244,53 eura

3202 pregleda 0 komentar(a)
Državni arhiv, Foto: Državni arhiv
Državni arhiv, Foto: Državni arhiv

Državni arhiv saopštio je danas da do prekoračenja mjesečne potrošnje u avgustu mjesecu nije došlo.

Oni su reagovali na saopštenje Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) u kome se između ostalog navodi da je Državni arhiv prekršio ograničenje u potrošnji državnih sredstava za oko 28.000 eura u toku izborne kampanje.

"Na navode MANS-A da je Državni arhiv prekoračio ograničenje potrošnje u mjesecu avgustu tokom izborne kampanje obavještavamo javnost da prema podacima iz Službe za poslove finansija Državnog arhiva do prekoračenja mjesečne potrošnje u avgustu mjesecu nije uopšte došlo ako se uzme u obzir činjenica da su 2. avgusta plaćene obaveze po osnovu zarada zaposlenih i nekoliko računa u ukupnom iznosu od 108.244,53 eura", ističe se u saopštenju Državnog arhiva.

Oni su dodali da su počev od 3.avgusta, kada su raspisani izbori, pa do kraja mjeseca avgusta plaćene obaveze u iznosu od 54.365,80 eura, tako da se kako poručuju i uzimala u obzir potrošnja za avgust mjesec, te kako tvrde Državni arhiv istu nije prekoračio jer je prosjek potrošnje za prethodnih šest mjeseci februar - jul 2022.godine bio 134.633,17 eura.

"Na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije u Planu kontrola i nadzora je istaknuto da će se nadzor nedeljnih izvještaja obavljati sedmično , te da poštovanje visine mjesečne potrošnje važi za septembar 2022.godine", zaključuje se u saopštenju Državnog arhiva.

Bonus video: