CZIP: Djeca sa sjevera upoznala se sa značajem Plavskog jezera za ptice

"Učenici kroz praktičan rad na terenu stekli znanje o neophodnim koracima koji moraju da se ispoštuju prilikom prstenovanja ptica, ujedno su se i upoznali sa metodologijom hvatanja kao i sa značajem prstenovanja za razumijevanje migratornih navika ptica"

1223 pregleda 0 komentar(a)
Sa događaja na obali Plavskog jezera, Foto: CZIP
Sa događaja na obali Plavskog jezera, Foto: CZIP

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) organizovao je trodnevno prstenovanje ptica tokom kog su učenici iz Plava, Andrijevice i Murina imali priliku da se upoznaju sa metodologijom i načinom rada.

Kako CZIP navodi u saopštenju prstenovanje je prvi put organizovano na obali Plavskog jezera.

"Tom prilikom je blizu sto učenika iz gradova na sjeveru učestvovalo u procesu prstenovanja gdje su na terenu upoznati sa značajem Plavskog jezera za ptice kao i sa značajem prstenovanja kao naučno-istraživačke metode u istraživanju ptica", navodi se u saopštenju.

CZIP, CZIP prstenovanje ptica, prstenovanje ptica
foto: CZIP

Dodaju da su učenici kroz praktičan rad na terenu stekli znanje o neophodnim koracima koji moraju da se ispoštuju prilikom prstenovanja ptica, ujedno su se i upoznali sa metodologijom hvatanja kao i sa značajem prstenovanja za razumijevanje migratornih navika ptica.

"Centar za zaštitu i proučavanje ptica sprovodi aktivnost prstenovanja u okviru projekta 'Na krilima nauke' po pokroviteljstvom Ministrastva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore.

Bonus video: