NVO pozvale na protest u Grblju: nezadovoljni zbog nepostupanja Uprave za katastar

Poručili su da protest takođe organizuje i zbog višegodišnjih zanemarivanja njihovih problema od strane više direktora Uprave za katastar i državnu imovinu Podgorica, kao i Ministarstva finansija – kao nadležnog, te premijera u više vlada, kao i odnosa Opštine Budva u vezi privremenih objekata - stadiona na Jazu

2866 pregleda 0 komentar(a)
Plaža Jaz, Foto: Vijesti
Plaža Jaz, Foto: Vijesti

Nevladina organizacija (NVO) "Jaz Mrčevo polje" i NVO "Jaz plaža" pozvali su svoje članstvo, vlasnike zemljišta u Mrčevom polju i sve građane da im se pridruže na mirnom protestu koji organizuju u Lastvi Grbaljskoj – na mostu, u nedjelju 16. oktobra u 12 časova.

"Mi smo nevladina organizacija koja zastupa vlasnike zemljišta u Mrčevom polju i koja se bavi uknjižbom istih u Katastar nepokretnosti, te preduzima sve pravne i faktičke radnje radi zaštite interesa vlasnika, odnosno svojih članova. ​Protest se organizuje kao znak nezadovoljstva zbog nepostupanja nadležnih državnih organa – Uprave za katastar i državnu imovinu Područnih jedinica Kotor i Budva u postupcima uknjižbe na zemljištu u Mrčevom polju, koje traje više od deset godina", navodi se u proglasu koje potpisuju predsjednik NVO "Jaz – Mrčevo polje" Ilija Bućin i predsjednica NVO "Jaz plaža" Branka Marović.

Dodaje se da se protest takođe organizuje i zbog višegodišnjih zanemarivanja njihovih problema od strane više direktora Uprave za katastar i državnu imovinu Podgorica, kao i Ministarstva finansija – kao nadležnog, te premijera u više vlada, kao i odnosa Opštine Budva u vezi privremenih objekata - stadiona na Jazu.

"Pridružite nam se 16. oktobra u 12časova, da zajedno protestom kažemo stop neradu državnih organa i da zajedno zaustavimo opstrukciju države", navodi se u proglasu.

Bonus video: