Kriminalistička akademija bi umnogome olakšala kvalifikaciju nedostajućeg kadra

Brđanin je konstatovao da je jedan od prvih koraka koji je neophodno napraviti stvaranje kvalitetnog i obrazovanog kadra, kao i usavršavanje postojećih kadrova u okviru službe

2803 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sa saradnicima je održao sastanak sa delegacijom Univerziteta za primijenjene studije Savezne kriminalističke policije Njemačke, a povod sastanka je bio razmatranje projekta kojim bi se u Crnoj Gori uspostavila kriminalistička akademija.

U saopštenju Uprave policije (UP) se navodi da bi takva akademija umnogome olakšala kvalifikacija nedostajućeg kadra za potrebe kriminalističke policije.

Na sastanku je bilo riječi i o kontinuirano dobroj i pozitivnoj saradnji koju ostvaruju Uprava policije i Kancelarija kriminalističke policije preko oficira za vezu u Beogradu.

Uzimajući u obzir do sada sprovedenu reorganizaciju Uprave policije, kao i postavljene prioritete, Brđanin je konstatovao da je jedan od prvih koraka koji je neophodno napraviti stvaranje kvalitetnog i obrazovanog kadra, kao i usavršavanje postojećih kadrova u okviru službe.

"Na sastanku je bilo i riječi o izazovima na putu realizacije ovog projekta, ali je konstatovano da je rukovodstvo Uprave policije posvećeno u iznalaženju modela koji bi odgovarao potrebama Uprave policije, nakon čega bi uslijedili konkretni planovi za pojedine oblasti koje bi buduća akademija trebalo da tretira sa posebnom pažnjom", navodi se u saopštenju UP.

Delegacija Univerziteta je bila predvođena v.d predsjednikom Torstenom Hejerom.

Bonus video: