Bezbjednost djece na internetu i društvenim mrežama i Kako da napraviš svoje prve STEM korake?

Kompanija doMEn d.o.o, agent registracije nacionalnog crnogorskog domena - .ME, u četvrtak, 20. oktobra uz dnevne novine Vijesti poklanja priručnik pod nazivom “Bezbjednost djece na internetu i društvenim mrežama: Vodič za roditelje i staratelje” koji će vam pomoći da naučite djecu da bezbjedno koriste internet.

6287 pregleda 0 komentar(a)
Foto: DoMEn
Foto: DoMEn

U ovom vodiču za bezbjednost djece na internetu, možete pronaći sve o najpopularnijim društvenim mrežama i načinima komunikacije, načine da osigurate digitalnu bezbjednost djece, savjete za roditeljski nadzor i kontrolu aktivnosti na internetu, kao i odgovore na najćešće postavljana pitanja u vezi potencijalnih opasnosti.

Već narednog četvrtka, 27. oktobra, najmlađe čeka poklon koji će im približiti svijet nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike. Uz priručnik “Kako da napraviš svoje prve STEM korake?” namijenjen osnovcima i srednjoškolcima, djeca će imati priliku da saznaju više o STEM oblastima koje ih zanimaju, ali i pročitaju priče mladih i uspješnih ljudi koji su se odlučili za STEM karijere.

Priručnici “Bezbjednost djece na internetu i društveni mrežama: Vodič za roditelje i staratelje” i “Kako da napraviš svoje prve STEM korake” su novi koraci u nastojanju kompanije da kroz društveno odgovorno poslovanje oplemeni internet prostor zanimljivim i edukativnim sadržajem. Ovim priručnicima su prethodili priručnici pod nazivom “DoMEn škola programiranja: Kreiraj svoju prvu igru”, namijenjen osnovcima i srednjoškolcima zainteresovanim za programiranje, dostupan na linku, kao i “Lažne vijesti: sve što te oduvijek zanimalo o ovom fenomenu” koji možete preuzeti ovdje.

Tokom 2019. godine, kompanija doMEn je pokrenula i portal www.stemedukacija.me gdje se mladi mogu informisati o svim besplatnim prilikama namijenjenim mladima koje doMEn stvara u Crnoj Gori.