Đurašković: Narodna biblioteka i čitaonica "Njegoš" će biti predmet posebne pažnje gradske uprave

"Istaknut je problem sa nedostatkom računarske opreme i tehničke opremljenosti biblioteke, za čem su predstavnici Prijestonice Cetinje obećali punu podršku u rješavanju ovog problema", navode u saopštenju

1412 pregleda 0 komentar(a)
JU Narodna biblioteka i čitaonica "Njegoš" na Cetinju, Foto: Prijestonica Cetinje
JU Narodna biblioteka i čitaonica "Njegoš" na Cetinju, Foto: Prijestonica Cetinje

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković kazao je da je Narodna biblioteka i čitaonica “Njegoš” kulturna ustanova od velikog značaja za taj grad i da će kao takva biti predmet posebne pažnje gradske uprave u narednom periodu.

On je sa zamjenicom gradonačelnika Anom Novović i sekretarom Sekretarijata za kulturu Željkom Vušurovićem posjetio tu ustanovu, saopšteno je iz službe gradonačelnika.

Direktorica biblioteke Ana Radonjić iskazala je, kako navode, zadovoljstvo zbog posjete i interesovanja nove gradske uprave za stanje u kojem se biblioteka nalazi i njenim problemima, i zahvalila se u svoje ime i ime zaposlenih.

"U razgovoru sa direktoricom biblioteke i njenim saradnicima informisali su goste o fondovima biblioteke, godišnjem članstvom i budžetu za narednu godinu. Istaknut je problem sa nedostatkom računarske opreme i tehničke opremljenosti biblioteke, za čem su predstavnici Prijestonice Cetinje obećali punu podršku u rješavanju ovog problema", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: