Vlada: Parcele na Ćemovskom polju prenijeti u svojinu Mešihata islamske zajednice zbog izgradnje bogomolje

"Vlada je 14. oktobra. 2022. godine na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, dala prethodnu saglasnost Glavnom gradu Podgorica za otuđenje nepokretnosti", navodi se u saopštenju Vlade

20516 pregleda 23 komentar(a)
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Luka Zeković

Vlada Crne Gore donijela je Odluku da se dvije nepokretnosti (parcele) na Ćemovskom polju u Podgorici prenesu bez naknade u svojinu Mešihata islamske zajednice zbog izgradnje prve centralne bogomolje u Podgorici sa pratećim objektima i uređenjem okolne parkovske površine.

To se navodi u Odluci o dvanju prethodne saglasnosti Glavnom gradu Podgorica za otuđenje nepokretnosti.

"Vlada je 14. oktobra. 2022. godine na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, dala prethodnu saglasnost Glavnom gradu Podgorica za otuđenje nepokretnosti", navodi se u saopštenju Vlade.

U Odluci koju je potpisao predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović navodi se da su u pitanju su parcele broj 7935/29 površine 26.450 metara kvadratnih i parcela 7921/2 površine 3.550 metara kvadratnih, te da je njihova vrijednost procijenjena na 230 eura po metru kvadratnom, odnosno ukupna vrijednost je 6.900.000 eura.

U Odluci piše i da se zemljište ne može koristiti bez saglasnosti Vlade.

"Ova odluka proizvodi pravno dejstvo nakon usvajanja potrebne planske dokumentacije u skladu sa zakonom kojom će biti predviđena ebentualna mogućnost izgradnje vjerskog objekta", piše u Odluci.

Bonus video: