Ambasada Poljske donirala KCCG 25.000 eura za nabavku ultrazvučnog aparata, Šćekić: Zdravlje ne poznaje granice

"Ovim činom ambasada Poljske dokazala je da nije samo posvećena unapređenju međudržavnih odnosa između naše dvije zemlje, već se sa velikim senzibilitetom i pažnjom brine i o potrebama crnogorskih građana", rekla je direktorica KCCG Ljiljana Radulović

1616 pregleda 2 komentar(a)
Ambasador Poljske sa direktoricom KCCG Ljlijanom Radulović, ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem i medicinskim direktoom KCCG Zoranom Terzićem, Foto: KCCG
Ambasador Poljske sa direktoricom KCCG Ljlijanom Radulović, ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem i medicinskim direktoom KCCG Zoranom Terzićem, Foto: KCCG

Ambasada Poljske u Crnoj Gori donirala je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) 25 hiljada eura za nabavku ultrazvučnog aparata.

Kako je saopšteno iz KCCG, ugovor o donaciji potpisali su poljski ambassador u Crnoj Gori Artur Dmohovski i direktorica te zdravstvene ustanove Ljiljana Radulović.

Ministar zdravlja, Dragoslav Šćekić podsjetio je na podršku Poljske tokom kovid perioda, kada su donirali vakcine protiv koronavirusa.

On je kazao da zdravlje ne poznaje granice i da je Crna Gora posvećena zdravstvenoj zaštiti svojih građana, ali i turista i stranih državljana.

Radulović je podsjetila da to nije prva donacija crnogorskom zdravstvenom sistemu ambasade i naroda Poljske.

"Ovim činom ambasada Poljske dokazala je da nije samo posvećena unapređenju međudržavnih odnosa između naše dvije zemlje, već se sa velikim senzibilitetom i pažnjom brine i o potrebama crnogorskih građana", rekla je Radulović.

Dmohovski je kazao da mu je drago što će zahvaljujući akciji "Poljska pomoć" crnogorski pacijenti i ljekari moći da dobiju savremenu medicinsku opremu koja će im pomoći u dijagnosticiranju i liječenju.

"Ova donacija je mali simbol tradicionalnog i dokazanog prijateljstva naših zemalja i podrške Poljske Crnoj Gori na putu integracija u Evropsku uniju", rekao je Dmohovski.

Bonus video: