Gradiće šetalište u Igalu

Procijenjena vrijednost radova, kako se navodi u javnom pozivu, iznosi 3,2 miliona eura

2379 pregleda 3 komentar(a)
Budući izgled šetališta u Igalu, Foto: Iz projekta
Budući izgled šetališta u Igalu, Foto: Iz projekta

Opština Herceg Novi raspisala je tender za izbor izvođača za rekonstrukciju šetališta u Igalu, na potezu od vile “Galeb” do Titove vile, što je, kako je saopšteno iz Opštine, infrastrukturni projekat na koji grad čeka decenijama.

Procijenjena vrijednost radova, kako se navodi u javnom pozivu, iznosi 3,2 miliona eura.

”Realizacijom ovog projekta Igalo će dobiti uređeno, popločano šetalište, biće urađena i sanacija postojeće kanalizacione infrastrukture, nova atmosferska kanalizacija i postavljena nova javna rasvjeta. Plan je da radovi budu podijeljeni u dvije faze uslovljene turističkom sezonom - prva podrazumijeva radove na dionici od hotela ‘Palmon Bay’ do Titove vile, a druga faza radove na dionici od hotela ‘Palmon Bay’ do vile ‘Galeb’”, navodi se u saopštenju Opštine Herceg Novi.

Sredstva za rekonstrukciju dijela šetališta u Igalu, kako je saopšteno, opredijeljena su kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore i Ugovorom o realizaciji potprograma potpisanim između tadašnje Uprave javnih radova i Opštine Herceg Novi.

”Obaveza Opštine bila je izrada projektne dokumentacije, raspisivanje tendera za izbor izvođača i izbor nadzora. Radovi se izvode prema glavnom projektu koji je izradio ‘Oliver-ing’ d.o.o. Budva, a reviziju je izvršio ‘Diagram’ d.o.o. Podgorica”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: