MUP i ubuduće može računati na podršku prijateljskih zemalja

„Zajednički je ocijenjeno da je saradnja u oblastima borbe protiv globalnih fenomena koji imaju nadnacionalni karakter na visokom nivou, kao i na planu ekspertske podrške za izradu strateški važnih dokumenata, u cilju dostizanja međunarodnih standarda na integracionom putu Crne Gore“, kaže se u saopštenju
1 komentar(a)
Dan unutrašnjih poslova, Foto: Vlada Crne Gore
Dan unutrašnjih poslova, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 29.09.2017. 18:05h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i ubuduće može računati na podršku prijateljskih zemalja, kako bi se proces integracije u Evropsku uniju (EU) uspješno i kvalitetno sproveo, poručeno je sa sastanka predstavnika tog resora i diplomatskog kora.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović danas su, u susret 2. oktobru - Danu unutrašnjih poslova, organizovali sastanak sa rezidentnim ambasadorima članica EU i NATO, zemalja regiona i predstavnicima međunarodnih organizacija.

Kako je saopšteno iz MUP-a, upriličeni su sastanci i sa predstavnicima medija, civilnog sektora, penzionisanim policijskim službenicima, Sindikatom i nagrađenim službenicima.

Navodi se da su u fokusu razgovora sa diplomatskim korom bili projekti i aktivnosti koje MUP i Uprava policije u kontinuitetu sprovode uz njihovu podršku.

„Zajednički je ocijenjeno da je saradnja u oblastima borbe protiv globalnih fenomena koji imaju nadnacionalni karakter na visokom nivou, kao i na planu ekspertske podrške za izradu strateški važnih dokumenata, u cilju dostizanja međunarodnih standarda na integracionom putu Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Nuhodžić i Stojanović zahvalili su na brojnim donacijama koje su, kako su kazali, u velikoj mjeri doprinijele osavremenjivanju i poboljšanju uslova rada crnogorske policije i stručnom usavršavanju, podršci iz regiona, kao i međunarodnih organizacija.

„Zajednička poruka je da MUP i u narednom periodu može računati na podršku koja u kontinuitetu dolazi od prijateljskih zemalja kako bi se proces EU integracija uspješno i kvalitetno sproveo“, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz MUP-a, na sastanku sa predstavnicima crnogorskih medija bilo je riječi o dosadašnjoj saradnji, koja je ocijenjena zadovoljavajućom, kao i o modalitetima unaprjeđenja profesionalnog odnosa u cilju tačnog i kvalitetnog informisanja građana.

Navodi se da je na sastanku s predstavnicima nevladinih organizacija koje prate rad Ministarstva, u konstruktivnom dijalogu izražena zahvalnost za objektivno praćenje izazova u radu tog resora i policije.

„Zajednički je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja kvalitetna i dobra, ali da treba zajednički, u granicama mogućeg, intenzivnije raditi na strateškim projektima koji su od naročitog značaja za oblast bezbjednosti“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku menadžmenta MUP-a sa predstavnicima Sindikata Ministarstva i Uprave policije razgovarano je o poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih i iskazano zadovoljstvo korektnom saradnjom.

„Tradicionalno je za Dan unutrašnjih poslova organizovan sastanak sa penzionisanim službenicima MUP-a, koji su izrazili zadovoljstvo što prepoznaju da je policijska profesija i dalje ostala sinonim za časnost i nesebičnost, iako u mnogo modernijem konceptu rada“, saopšteno je iz tog resora.

Oni su, kako se navodi, zahvalili na podršci koju MUP pruža za realizaciju penzionerskih inicijativa.

„Za 25 policijskih službenika i službenika Ministarstva koji su dali izuzetan doprinos u radu obezbijeđene su nagrade koje su danas i svečano uručene“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: