Za stipendije i studentske kredite obezbijeđeno preko 964 hiljade eura

Iz Ministarstva prosvjete su kazali da se rata studentskog kredita kreće od 112,5 do 161 eura, u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine

4040 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo prosvjete obezbijedilo je 964,6 hiljada eura za isplatu stipendija i studentskih kredita za septembar i oktobar školske 2021/2022. godine.

Iz Ministarstva prosvjete naveli su da je za isplatu studentskih kredita za septembar i oktobar obezbijeđeno 832,7 hiljada eura.

Iz tog Vladinog resora kazali su da se rata studentskog kredita kreće od 112,5 do 161 eura, u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine.

“Studentski krediti isplaćuju se prema početnom slovu prezimena i to u filijalama Hipotekarne banke (A,B,C,Č,Ć,D,Đ,Dž), Addiko banke (E,F,G,H,I,J,K,L,Lj), NLB banke (M,N,Nj,O,P) i Erste banke (R,S,Š,T,U,V,Z,Ž)”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je obezbijeđeno 131,8 hiljada eura i za stipendije za talentovane učenike i najbolje studente za septembar i oktobar ove školske godine.

“Rata stipendije za talentovane učenike je 57, a za najbolje studente 225 eura. Stipendije talentovanim učenicima i najboljim studentima se isplaćuju u filijalama Crnogorske komercijalne banke”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: