Policajci u četvrtak protestuju ispred zgrade Vlade: "Lažna i prazna obećanja i ignorantski odnos resornog ministra"

"Razlika između nas koji se ponosimo uniformom i onih koji o tom ponosu samo pričaju je ta što smo mi navikli na teški rad i odricanje dok su oni navikli na jeftini populizam i demagogiju. Vrijeme je da se ovaj drugi oblik ponašanja mijenja iz korijena", piše u saopštenju

10416 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Nezavisni sindikat policije
Foto: Nezavisni sindikat policije

Zbog ogromnog nezadovoljstva sopstvenim materijalnim statusom i položajem koji zauzimaju u društvu, policijski službenici su se odlučili da uličnim protestom iskažu svoje stav i zatraže poštovanje ove teške i izuzetno opasne profesije.

To se navodi u saopštenju Nezavisnog sindikata policije koje potpisuje predsjednik Igor Rmandić.

"Potpuni izostanak razumijevanja, lažna i prazna obećanja i ignorantski odnos resornog ministra natjerali su policijske službenike da svoja prava traže na ulici", kazao je on.

Rmandić poručuje da njima deklarativna spremnost da se pomogne službenicima policije "ne znači baš ništa".

"To ne može da se namaže na hljeb i da djetetu za doručak. Prosto, od obećanja se ne živi. Ne treba nama niko da priča kako je ponos nositi uniformu i služiti svom narodu. Znamo mi to mnogo bolje jer naš ponos traje 20,30 i više godina. Nikada ovoj državi i ovom narodu nismo niti ćemo okrenuti leđa. Razlika između nas koji se ponosimo uniformom i onih koji o tom ponosu samo pričaju je ta što smo mi navikli na teški rad i odricanje dok su oni navikli na jeftini populizam i demagogiju. Vrijeme je da se ovaj drugi oblik ponašanja mijenja iz korijena", piše u saopštenju.

Nezavisni sindikat policije pozvao je sve službenike Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, bez obzira da li su njihovi članovi ili nisu, da im se pridruže na protestu ispred Vlade Crne Gore 20.10.2022 godine u 10.30 časova.

"Budimo jedinstveni i prenesimo poruku da i naše porodice zaslužuju normalan život,da smo i mi građani ove države", stoji u saopštenju.

Rmandić je kazao da očekuju i traže da ih tokom protesta na razgovor primi premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović "koji je na proslavi Dana policije rekao da položaj policijskih službenika mora da bude bolji i da će Vlada raditi na tome".

"Javno izgovorena riječ obavezuje, gospodin Abazović je vrlo ozbiljan čovjek i mi očekujemo da to obećanje bude ispunjeno. Odnos koji prelazi u otvoreno ponižavanje pripadnika policije pod hitno mora da prestane. Najviši činovici ove države konačno moraju da shvate da su samo to, činovnici koji ovom narodu moraju da obezbijede život dostojan čovjeka. Mi drugo i ne tražimo", navodi se u saopštenju Rmandića.

Bonus video: