Poslovna dobit Parking servisa u Tivtu skoro 90.000 eura

Parking servis u Tivtu počeo sa naplatom korišćenje uličnih parkirališta u tri ulice na Seljanovu

789 pregleda 1 komentar(a)
Ulaz na parking u Arsenalskoj ulici, Foto: Siniša Luković
Ulaz na parking u Arsenalskoj ulici, Foto: Siniša Luković

Preduzeće Parking servis Tivat (PST) je počelo kontrolu i naplatu uličnog parkiranja i na prostoru Novog naselja na Seljanovu, u ulicama Zagrebačkoj, Beogradskoj i Podgoričkoj.

Na tom prostoru nedavno su izmjenama režima saobraćaja, formirana ukupno 72 nova ulična parking mjesta a koja su uvedena u režim naplate i korišćenja u tzv. žutoj zoni kojom gazduje PST.

Ta opštinska firma, prije nego što su joj povjerene i parking pozicije u trima ulicama na Seljanovu, do sada je upravljala sa ukupno 148 uličnih parking pozicija u tzv. crvenoj, odnosno još 386 takvih parking mjesta u tzv. žutoj zoni u centru grada, kao i sa još ukupno 583 parking pozicije na ukupno šest većih posebnih parkirališta u centru Tivta, na aerodromu i kod kupališta “Plavi horizont” u Krtolima. Parking servis Tivat, koji je u isključivom vlasništvu lokalne uprave Tivta, lani je, prema podacima iz izvještaja o poslovanju za 2021. koji je upravo usvojen na sjednici Odbora povjerenika tivatske Opšine, ostvario ukupne prihode u iznosu od 514.309 eura, što je značajno bolji rezultat nego u prethodnoj zbog korone kriznoj 2020. godini, kada su prihodi PST-a iznosili 366.021 euro.

Kompanija je lani ostvarila i znatno bolji ukupan poslovni rezultat, poslujući sa ostatkom dobiti od 89.602 eura prije oporezivanja, dok je 2020. završena sa gubitkom od 51.219 eura. Parking servis Tivat, inače, ima 18 stalno zaposlenih radnika.

Bonus video: