Pavićević: Opet zavlače ruku prazne novčanike građana

Pavićević dodaje da traže da se ispitaju svi oni koji su bili akteri sklapanja ovog velikog posla sa Kinezima i da se sa svim detaljima upozna javnost
1 komentar(a)
Danijela Pavićević, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore
Danijela Pavićević, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore
Ažurirano: 29.09.2017. 14:51h

Propusti vlasti mnogo koštaju građane Crne Gore. U prilog tome govore i najnovija dešavanja na relaciji CRBC – Ministarstvo saobraćaja, zbog čega se dodatno produžava rok za izgradnju dionice auto-puta, smatra Danijela Pavićević, poslanica SNP-a u Skupštini CG.

"Izgleda će se opet zavući ruka u ionako prazne novčanike građana. U razvijenim državama, izostavljanje iz ugovora o izgradnji auto-puta, čitave jedne petlje, a čija izgradnja košta tridesetak miliona eura, bio bi skandal, koji bi za sobom povlačio ostavke ministara i svih odgovornih. Međutim, kako je Crna Gora zemlja čuda u kojoj prihvatanje najviših državnih funkcija ne znači i prihvatanje odgovornosti, takvo nešto sigurno nećemo vidjeti", navodi Pavićević.

Pavićević dodaje da traže da se ispitaju svi oni koji su bili akteri sklapanja ovog velikog posla sa Kinezima i da se sa svim detaljima upozna javnost.

"Nikoga od nas neće iznenaditi to što će Vladi Crne Gore biti lakše da, na ustavan ili neustavan način, preusmjeri trideset miliona eura, nego da pronađe odgovorne za ovako veliki propust. S obzirom na onoliko lamentiranje oko ugrožavanja održivosti budžeta zbog naknada majkama, javno pitam aktuelnog premijera, odakle Vam moralno pravo da nakon ukidanja naknada, te majke i sve građane Crne Gore, usljed propusta, dodatno zadužite za 30 miliona eura? Zbog toga napominjem da ću iskoristiti svoje poslaničko pravo po članu 50 i zatražiti dostavljanje kompletne dokumentacije vezane za ovaj slučaj", zaključuje Pavićević.

Bonus video: