Božović uručio Šćekiću Inicijativu i Elaborat za formiranje i izgradnju Opšte bolnice u Budvi

U inicijativi se navodi da je Opština Budva spremna da obezbijedi zemljište za izgradnju bolnice i pratećih sadržaja i da u daljoj saradnji sa Vladom Crne Gore učini sve kako bi zajedničkim snagama izgradili opštu bolnicu u Budvi

6742 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović primio je ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i predstavio mu inicijativu upućenu resornom ministarstvu da se u opštini Budva formira i izgradi Opšta bolnica sa svim pratećim sadržajima kako bi Budva, kao prestonica turizma Crne Gore dobila zdravstvenu ustanovu na sekundarnom nivou.

Pored ove inicijative na sastanku je bilo riječi i o stanovima za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama na teritoriji opštine Budva.

Predsjednik Opštine je ukazao da svi statistički pokazatelji dokazuju opravdanost i neophodnost izgradnje ove zdravstvene ustanove koja će povećati kvalitet života građana, ali i sigurnost turista.

"Njena izgradnja je višestruko značajna kako za građane naše opštine tako i za brojne turiste koji nas posjećuju. Opšte je poznato da Opština Budva učestvuje svake godine 50 odsto u ukupnom turističom prihodu Crne Gore, odnosno da se polovina turističog prihoda Crne Gore ostvari na teritoriji naše opštine. Imajući u vidu da u poslednjih nekoliko decenija u Budvi nije realizovan nijedan infrastrukturni projekat koji se finansira sa centralnog nivoa i državnog budžeta, smatram da je nastupilo krajnje vrijeme da se u Budvi izgradi bolnica po najvišim standardima i u skladu sa potrebama našeg najznačajnijeg turističkog mjesta", naglasio je Božović.

Milo Božović, Dragoslav Šćekić
foto: Vuk Lajović

"Zahvaljujem na inicijativi koju je pokrenula Opština Budva za izgradnju opšte bolnice, kao i na ideji o rješavanju stambenog pitanja zaposlenih u zdravstvu budući da je to vrlo važan segment koji bi medicinskom kadru ponudio bolje uslove za život i boravak" poručio je ministar Šćekić. "Prihvatamo inicijativu za formiranje nove bolnice u okviru zdravstvenog sistema i gledaćamo da sa stručnoim timom pristupimo planiranju i realizaciji te ideje u dogledno vrijeme. Budva ima sve više stanovnika i turista, moramo unaprijediti zdravstvenu uslugu na primorju Crne Gore, ovakve ideje i inicijative su znbačajne, a za nas u zdravstvenom sistemu je veliki podstrek da ovakve inicijative dobijamo i da razmišljamo i djelujemo u tom pravcu", zaključio je Šćekić.

Opština Budva je u cilju pokretanja inicijative za formiranje i izgradnju Opšte bolnice u Budvi pripremila Pristupni Elaborat od 1. septembra 2022. godine koji je izradio stručni konsultant Nikola Bura u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i Pravilnikom o bližim uslovima za obavljanje zdravstvene djelatnosti u bolnicama i prirodnim lječilištima.

U inicijativi se navodi da je Opština Budva spremna da obezbijedi zemljište za izgradnju bolnice i pratećih sadržaja i da u daljoj saradnji sa Vladom Crne Gore učini sve kako bi zajedničkim snagama izgradili opštu bolnicu u Budvi na opšte zadovoljstvo svih građana i brojnih turista.

Bonus video: