Sindikat ZIKS-a uputio podršku Nezavisnom sindikatu policije: Niste sami u borbi za svoja prava

"Želimo da znate da u vašoj borbi za svoja prava i unapređenje uslova rada, očuvanje dostojanstva profesije, bezbjednost i sigurnost vaših života i vaših porodica niste sami", piše u saopštenju

6566 pregleda 5 komentar(a)
Zgrada ZIKS-a, Foto: Boris Pejović
Zgrada ZIKS-a, Foto: Boris Pejović

Sindikalna organizacija Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) uputila je podršku Nezavisnom sindikatu policije i kazala da njihove napore i zahtjeve svesrdno podržavaju.

"Želimo da znate da u vašoj borbi za svoja prava i unapređenje uslova rada, očuvanje dostojanstva profesije, bezbjednost i sigurnost vaših života i vaših porodica niste sami", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Sindikata ZIKS-a Ilibašić Milan.

Poručio je da njihove napore i zahtjeve svesrdno podržavaju i da ovim putem pružaju bezrezervnu podršku da u njima istraju. "Jer ne postoji ništa jednostavnije od toga da svoje ne date, a tuđe nećete".

Istakli su da se istinski raduju što na "sivom sindikalnom nebu" polako, ali sigurno, svako malo iskrsavaju novi lideri i organizacije koje ne dozvoljavaju ponižavanje svojih profesija i čuvaju plamen sindikalnog aktivizma i borbe za radnička prava.

"Uz iskreno izvinjenje što predstavnici upravnih organa Sindikalne organizacije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija zbog ranije preuzetih obaveza, nisu mogli prusustvovati vašem današnjem protestu i tako vas direktno podržati, budite uvjereni da ubuduće možete računati na nas", piše u saopštenju.

Bonus video: