Ministarstvo prosvjete zainteresovano za ugradnju solarnih panela na školama

Vračar je kazao da je u pitanju veoma značajan projekat, a posebno jer su u pitanju javne ustanove raspoređene na cijelom prostoru Crne Gore

1968 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo prosvjete
Foto: Ministarstvo prosvjete

Izgradnjom solarnih panela oslobađa se određena količina električne energije u našem energetskom bilansu koja će sjutra biti raspoloživa eventualno i za izvoz, a poremećaji i kriza na globalnom nivou ukazuje nam da je svaki kilovat-sat električne energije novoproizveden, značajan za naš sistem i državu Crnu Goru.

To je kazao finansijski direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar koji je danas razgovarao sa ministrom prosvjete Miomirom Vojinovićem, a tom prilikom su predstavnici EPCG predstavili svoj projekat Solari 3000+ za predškolske ustanove i srednje škole.

Vračar je kazao da je u pitanju veoma značajan projekat, a posebno jer su u pitanju javne ustanove raspoređene na cijelom prostoru Crne Gore.

Vojinović je, navodi se u saopštenju Ministarstva, izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom na kojem se upoznao sa predlogom Elektroprivrede Crne Gore i mogućnostima ugradnje solarnih sistema na vaspitno-obrazovnim objektima na teritoriji cijele Crne Gore.

"Ministarstvo prosvjete je zainteresovano za ovaj predlog Elektroprivrede Crne Gore i u najskorije vrijeme će razmotriti ponudu EPCG, uzimajući u obzir činjenicu da je riječ o uštedi električne energije u budućem periodu", piše u saopštenju.

Bonus video: