MUP: Zaposlenima od 1.januara uvećane zarade

Sastanak o postizanju dogovora za potpisivanje Kolektivnog ugovora i povećanja zarada zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, očekuje se u toku naredne nedjelje

8016 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Ilustracija, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Tokom naredne sedmice predstavnici Sindikata Uprave policije, sastaće se sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem i ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, kako bi postigli dogovor o potpisivanju Kolektivnog ugovora, i povećanja zarada zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju.

Uvećanje zarada "će se realizovati od 1. januara 2023. godine", saopšteno je iz MUP -a.

Ističu da je to bila jedna od tema, na današnjem radnom sastanaku u MUP -u, na kojem su osim predsjednika Sindikata Uprave policije Mladena Šuškavčevića, prisustvovali i sindikalni predstavnici zaposlenih u Baru, Valentina Stojanović i Žarko Radulović.

Povod sastanka je namjera da se nađe adekvatan model za umanjenje cijene metra kvadratnog stambenog prostora, u objektu čija je izgradnja planirana u Baru. Taj objekat je namijenjen zaposlenima u MUP -u, UP i ANB -u, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je da MUP i Sindikat, upute Vladi Prijedlog sporazuma o obezbjeđenju godišnje podrške za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u navedenim institucijama, kojim bi se obezbijedila određena finansijska podrška za projekat u Baru.

Riječi je bilo i o modelu kojim bi se stvorili uslovi, kako bi poslodavac besplatno ustupio placeve u opštinama gdje postoji realna mogućnost za izgradnju stambenih objekata za zaposlene u bezbjednosnom sektoru, zaključuje se u saopštenju MUP -a.

Bonus video: