MCP: Zaprepašćeni smo inforamacijom da je igumanu Danilu zabranjen ulazak u Crnu Goru

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila da podržava svaku aktivnost nadležnih organa na poboljšanju bezbjednosti građana Crne Gore

18215 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Vijesti/Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Vijesti/Boris Pejović

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je da je "zaprepašćena" informacijom da je svešteniku Danilu Išmatovom svešteniku manastira Dajbabe, u Podgorici zabranjen ulazak u Crnu Goru.

"Navodni razlog ove zabrane od strane ANB da po njenoj procjeni iguman Danilo prestavlja opasnost po Crnu Goru za nas je u potpunosti neubjedljiv i neprihvatljiv. Iguman Danilo je svojom dugogodišnjom dosadašnjom službom pokazao da ga ne interesuje politika i nikad se kod njega nije moglo primjetiti neprijateljstvo prema Crnoj Gori", navodi se u saopštenju MCP.

Dodaju i da "čim su dijelovi bivšeg režima opet došli u situaciju da nastave svoje anticrkveno, nezakonito i diskriminatorno djelovanje u odnosu na pravoslavno sveštenstvo i monaštvo" da su tu priliku iskoristili.

Iz MCP su naveli i da podržavaju svaku aktivnost nadležnih organa na poboljšanju bezbjednosti građana Crne Gore.

"Ali uvjereni u nepravednost ovakvog postupanja prema ocu Danilu, iskoristićemo sve vrste institucionalnih mehanizama da dokažemo da se u konkretnom slučaju radi o parodiji zaštite nacionalnih interesa i brutalnom obračunu sa Crkvom", navodi se u saopštenju.

Bonus video: