Kovačević: Podnijeću tužbu za klevetu protiv Lekića

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić raskinuo je danas, ugovor o beskamatnom kreditu, koji je u iznosu od 40.000 eura aktuelni gradonačelnik Pljevalja Rajko Kovačević 2008. godine dobio od Rudnika uglja za kupovinu stana

9995 pregleda 11 komentar(a)
Rajko Kovačević, Foto: Luka Zeković
Rajko Kovačević, Foto: Luka Zeković

Predsjednik opštine Pljevlja Rajko Kovačević optužio je izvršnog direktora Rudnika uglja Milana Lekića da je iznio neistine na njegov račun, najavivši podnošenje tužbe za klevetu.

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić raskinuo je danas, ugovor o beskamatnom kreditu, koji je u iznosu od 40.000 eura aktuelni gradonačelnik Pljevalja Rajko Kovačević 2008. godine dobio od Rudnika uglja za kupovinu stana.

Lekić je u saopštenju dostavljenom medijima kazao da je ugovor raskinut jer je nezakonit.

Reagovanje Kovačevića prenosimo u cjelini.

"Poštovani građani,

Nekoliko sati uoči predizborne tišine trenutni nažalost direktor Rudnika uglja iznio je javno niz neistina na moj račun.

Indiviuda o kojoj je riječ zna da je iznio neistine. Zato i jesu plasirane uoči izbora. To dovoljno govori o tome ko se grčevito bori da se spasi nezakonitosti, ne libeći se ni da iznese ovako notorne neistine.

Naravno da je neistina da nijesam bio zaposlen, što se tvrdi. Istina je da jesam bio zaposlen u Rudniku i to kao član Upravnog odbora.

Naravno da je neistina da je za moj kredit garantovala Vlada. Garancija je, kao i u slučaju većine građana koji nemaju gotovine da riješe stambeno pitanje, stan od 71 m² takođe svojevremeno kupljen na kredit.

Moguće je da jesam ranijih godina propustio da na vrijeme uplatim neke rate. Jesu li to dvije ili je osamnaest – ja u ovom momentu nemam evidenciju dok u poneđeljak ne dobijem izvode iz banke. Ako se i desilo kašnjenje - razlog za to svakako nije izbjegavanje vraćanja kredita jer sam garantovao stavljanjem hipoteke. Moguće je da je do tih kašnjenja došlo kada usljed promjena radnog mjesta nijesu na vrijeme procesuirani trajni nalozi. U svakom sljučaju ja sam se obavezao, kao i svaki građanin koji podiže kredit, da ću sve rate platiti.

Zašto je ovo danas na ovakav način plasirano? Banke i kreditori u slučaju kašnjenja komuniciraju sa primaocem kredita, upozore ga, ako nije u mogućnosti da plaća traže zajedno rješenje. To zna svako ko je ikada podizao kredit. Ali ovdje nije to cilj. Cilj je da se ja prikažem kao prevarant ne bi li se tako prigrabio koji glas na izborima.

Ali, dobro se svi mi u Pljevljima poznajemo da bi ovako nešto moglo proći. Zna dobro sva čaršija i ko je Rajko Kovačević i ko je potpisnik ove paškvile. Sigurno je samo jedno: među suđenjima koja će sigurno uslijediti za zaključivanje po Rudnik i Crnu Goru štetnih ugovora autor će morati da se odaziva i na pozive suda po privatnoj tužbi za klevetu koju ću svakako podnijeti.

Bio sam u životu na mnogo višim položajima od autora. Sretao sam, silom posla, svjetske ličnosti koje je autor gledao samo na fotografijama. Nosio sam mnogo veću i političku, i radnu i materijalnu odgovornost nego što će autor ikada na televiziji viđeti. I pri tome nikada nijesam napravio krivično djelo ili prekršaj koji bi dao za pravo vjerovanju u ovakve tvrdnje. Ne.

Uprkos svemu, ostao sam, to je u Pljevljima poznata činjenica, dosljedan roditeljskom vaspitanju, svome gradu, svojim prijateljima i svojoj porodici. Hodam uspravna čela ponosan jer sam siguran da nikada nijesam učinio ništa zbog čega mi moja đeca morala da me se stide. Do koje mjere je ovo sve beščasno govori i to da mi je neprijatno što ovo moram da pišem odgovarajući na fukarluk i nesojluk kakav Pljevlja ne pamte”, naveo je u reagovanju Kovačević.

Bonus video: