Đukanović: Rakić hrabri intelektualac koji je u politici devedesetih bio jedan od rijetkih glasova razuma

"Pamtiće se i kao utemeljivač moderne biohemije u regionu i najcitiraniji naučnik one Jugoslavije, koji je dao lični doprinos razvoju moderne medicinske nauke u svijetu"

9509 pregleda 4 komentar(a)
Đukanović, Foto: Predsjednik Crne Gore
Đukanović, Foto: Predsjednik Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti naučnika i akademika CANU Ljubiše Rakića njegovoj porodici.

Đukanović je istakao u telegramu da je Rakić bio ličnost za ponos porodici, prijateljima i državi, veoma cijenjen u naučnom svijetu, hrabri intelektualac koji je u politici devedesetih bio jedan od rijetkih glasova razuma tokom krvavog raspleta jugoslovenske drame.

"Pamtiće se i kao utemeljivač moderne biohemije u regionu i najcitiraniji naučnik one Jugoslavije, koji je dao lični doprinos razvoju moderne medicinske nauke u svijetu", poručio je Đukanović, saopštili su iz Kabineta Predsjednika Crne Gore.

Prema njegovim riječima posebno dubok trag ostavio je u Crnoj Gori, kao jedan od prvih članova CANU i utemeljivača Medicinskog fakulteta u Podgorici.

Istakao je da je Rakić bio poštovani profesor koji je svojim znanjem i čestitošću osvajao ljude i sticao ugled među brojnim generacijama.