Milatovići bi zbog proširenja puta mogli ostati bez oko 500 kvadrata imanja, ograde, loze, stabala voća

Milatović je za "Vijesti" rekao da ni ne zna ko je juče odlučio da proširuje put, već da su mu samo došli na imanje sa geodetom, označili tačke do kojih će se put širiti i krenuli sa radovima, poručivši mu da se po obavljenom poslu sudi sa njima

16170 pregleda 12 komentar(a)
Novak Milatović, Foto: Jelena Jovanović
Novak Milatović, Foto: Jelena Jovanović

Proširenje lokalnog puta kroz danilovgradsko naselje Sige, Novaka Kala Milatovića i njegovu porodicu moglo bi ostaviti bez kamene ograde, reda vinove loze, nekoliko stabala voća i oko 500 kvadrata imanja.

Milatović je za "Vijesti" rekao da ni ne zna ko je juče odlučio da proširuje put, već da su mu samo došli na imanje sa geodetom, označili tačke do kojih će se put širiti i krenuli sa radovima, poručivši mu da se po obavljenom poslu sudi sa njima.

"Imam papire da je ovo moje imanje. Već 63 godine živimo ovdje. Nisam protiv proširenja puta, i za moju djecu je bolje da nam put bude bolji, ali ne znam ko ovo radi na ovaj način - na silu. Niko se nije konsultovao sa mnom, samo su došli i rekli mora tako i da se posle sudim. Pritom su mi poručili da ću izgubiti na sudu", kazao je Milatović.

Reporterki "Vijesti" pokazao je kuda su sve, kroz njegovo imanje, obilježili da je za rušenje, navodeći da će podnijeti krivičnu prijavu protiv lokalnih vlasti zbog otimanja imovine.

"Naslijedio sam ovo imanje od majke, a oni su došli kao da je njihovo i samo obilježili da mi uzmu negdje dva, negdje dva i po metra. Čim su obilježili krenuli su da krče, proširuju put i došli do moje ograde. Rekao sam im: 'Nemojte u moje dvorište', a ostalo radite. Pozvali su komunalnu policiju da mi pišu prijavu jer ih sprječavam da rade. Ne sprječavam. I prošli put kada je vojska širila put, rekao sam da uzmu slobodno od imanja, ali sada me niko nije pitao ništa. Znači li ovo da bilo ko može da dođe i uzme vam pola kuće?", pitao je on.

Milatović dodaje da radnici koji su dolazili u petak nijesu htjeli da mu pokažu ni skicu, ni ni bilo kakvo rješenje ili dokument.

"Rekao sam im da računaju od sredine postojećeg puta i šire ga ravnomjerno sa lijeve i desne strane, ali neće. U ovom dijelu planirali su da ga šire samo kroz moje imanje. Pa neće baš moći tako. Dođu da mi uzmu imanje, ne konsultuju me, ne konstatuju kad tražim objašnjenje. E onda sam im rekao da ne diraju moje. U ponedeljak ću sa advokatom da podnesem prijavu protiv svih njih. Pokušaću da postignem dogovor sa njima, ali sigurno neću pustiti samo da dođu, poruše mi dio imanja kao da ne postojim i završe svoj posao", kazao je on.

Bonus video: