Čobeljić odbio prijevremenu penziju

"Ovo je klasična primjena namjene novog zakona o VCG, da se ministru daju veća prava da sprovodi samovolju nad odbranom i vojskom", kazao je Čobeljić "Vijestima"
61 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Čobeljić, Foto: Savo Prelević
Nenad Čobeljić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.09.2017. 11:40h

Predsjednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) Nenad Čobeljić odbio je jutros predlog Direktorata za ljudske resusre Ministarstva odbrane (MO) o prijevremenoj penziji.

Čobeljić je više puta ukazivao na navodno kršenje zakona i proširenje nadležnosti ministru odbrane Predragu Boškoviću, koje je dobio novim Zakonom o VCG.

"Ovo je klasična primjena namjene novog zakona o VCG, da se ministru daju veća prava da sprovodi samovolju nad odbranom i vojskom", kazao je Čobeljić "Vijestima".

Iako se u rješenju MO Čobeljiću predlaže penzija zbog navodnog podmlađivanja vojnog kadra, predsjednik sindikata smatra da je to lični obračun sa njim.

On je ranije reagovao kada nije produžen profesionalni ugovor za 22 vojnika, koji su navodno dobili najbolje ocjene od nadređenih, a tvrdi da sada na isti način nije produžen ugovor za još tri vojnika.

Bošković je u emisiji "Načisto" demantovao da su mu značajno proširena ovlašćenja novim Zakonom o VCG i kazao da su svi vojnici, kojima nije produžen ugovor, imali mrlje u svojoj biogračiji zbog nečasnog ponašanja, šta ih nije prewporučilo da nose crnogorsku uniformu.

Bonus video: