Veče u čast narodnog heroja Luke Simonovića

“Postojimo i živimo pod slavom njegovog imena punih sedam decenija. Međutim, vrijeme ponekad učini svoje, izbriše detalje iz života ljudi, pa je ovo lijepa prilika da se podsjetimo na život i rad Luke Simonovića od dana školovanja, kratke profesorske karijere, do tragične smrti u ratu 1942. Godine”, kazala je pedagoškinja Ana Lalović
404 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2017. 10:38h

U Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Nikšiću upriličeno je veče u čast revolucionara i narodnog heroja po kome pomenuta vaspitno–obrazovna ustanova nosi ime.

“Postojimo i živimo pod slavom njegovog imena punih sedam decenija. Međutim, vrijeme ponekad učini svoje, izbriše detalje iz života ljudi, pa je ovo lijepa prilika da se podsjetimo na život i rad Luke Simonovića od dana školovanja, kratke profesorske karijere, do tragične smrti u ratu 1942. Godine”, kazala je pedagoškinja Ana Lalović.

Luka Simonović je ostavio dubok i neizbrisiv trag u vremenu kojem je pripadao.

Najljepše svjedočanstvo o Simonoviću ostavila je njegova bivša učenica u pismu koje je davne 1981. godine poslato školi a koje je pročitala profesorica Sandra Đukanović.

Na život i rad narodnog heroja podsjetio je bivši učenik škole Ilija Bulajić, dok je Slobodan Bato Mirjačić, predsjednik Udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata, govorio je o Drugom svjetskom ratu i o ljudima koji su obilježili to vrijeme. O istorijatu škole, koja je sa radom počela prije 68 godina, govorio je učitelj Momčilo Kosović.

U programu su učestvovali učenici Maja Perošević, Marija Sarić, Katarina Kamčev, Marko Lazović, Milica Vukotić, Balša Milatović, kao i školski oktet

Galerija

Bonus video: