Brđanin: Važna razmjena iskustava sa američkim kolegama u oblasti zaštite štićenih ličnosti

"Brđanin je iskazao spremnost crnogorske policije da nastavi sa pružanjem pune podrške očuvanju bezbjednosti diplomatskog osoblja i predstavništava u Crnoj Gori"

4880 pregleda 0 komentar(a)
Brđanin tokom posjete SAD, Foto: Uprava policije
Brđanin tokom posjete SAD, Foto: Uprava policije

Crnogorska policija spremna je da nastavi sa pružanjem podrške očuvanju bezbjednosti diplomatskog osoblja i predstavništava u Crnoj Gori, poručio je direktor Uprave policije Zoran Brđanin, ukazujući na važnost razmjene iskustava i znanja u oblasti zaštite štićenih ličnosti i objekata.

On se, na kraju službene posjete Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), sastao sa zamjenikom pomoćnika sekretara, rukovodiocem za međunarodne programe Biroa za diplomatsku bezbjednost, Kornelom Častenom.

Iz Uprave policije je saopšteno da su na sastanku razmotreni dalji modaliteti saradnje u oblasti diplomatske bezbjednosti, sa posebnim fokusom na mogućnosti novih programa podrške unapređenju kapaciteta Sektora policije posebne namjene.

Kornel se, kako se navodi, zahvalio Brđaninu na kontinuiranoj podršci koju Uprava policije pruža u zaštiti Ambasadorke SAD-a u Podgorici, osoblju Ambasade kao i drugim američkim državljanima koji posjećuju Crnu Goru.

„Brđanin je iskazao spremnost crnogorske policije da nastavi sa pružanjem pune podrške očuvanju bezbjednosti diplomatskog osoblja i predstavništava u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Brđanin je ukazao na važnost razmjene iskustava i znanja sa američkim kolegama u oblasti zaštite štićenih ličnosti i objekata, kao i sprovođenja taktičkih obuka za timove Sektora policije posebne namjene.

„Sagovornici su saradnju dvije službe ocijenili kao odličnu, te izkazali obostranu spremnost za dalje unapređenje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, kao i posvećenost zajedničkom suočavanju sa savremenim bezbjednosnim izazovima“, rekli su iz Uprave policije.

Bonus video: