Radnici na željeznici najavili "štrajk upozorenja"

Traže da se otklone problemi vezani za organizaciju i bezbjednost saobraćaja, kao i da se poprave uslovi rada otpravnika vozova i dispečera

3973 pregleda 2 komentar(a)
Stanica u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Stanica u Podgorici, Foto: Luka Zeković

Radnici na koji obavljaju poslove od značaja za organizaciju i bezbjednost željezničkog saobraćaja - otpravnici vozova i dispečeri na telekomandi, najavili su "štrajk upozorenja" za petak, 28. oktobar, rekavši da će u periodu od 15 do 16 časova obustaviti rad.

Kazali su da će svi vozovi koji se zateknu u međustaničnim odstojanjima, a krajnje odredište im je Podgorica, biti primljeni u stanicu, ali da otprema vozova u navedenom periodu neće biti vršena.

Radnici zahtijevaju, kako su naveli: otklanjanje smetnji sa uređaja za regulisanje saobraćaja stanice Podgorica; otklanjanje smetnji i neispravnosti uredaja telekomande na pruzi Nikšić - Podgorica; otklanjanje smetnji sa uređaja za regulisanje saobraćaja u ostalim stanicama i ukrsnicama u Crnoj Gori; poboljšanje uslova rada; korišćenje godišnjih odmora; zarade zaposlenih na poslovima od posebnog značaja.

U dopisu Ministarstvu kapitalnih investicija, Direktoratu za željeznički saobraćaj i Željezničkoj infrastrukturi Crne Gore, naveli su kako su odluku o formiranju štrajkačkog odbora donijeli pošto nisu kontaktirani od strane poslodavca, niti viših instanci zaduženih za željeznički saobraćaj, nakon dopisa upućenog 10. oktobra.

"I dalje stojimo na raspolaganju i otvoreni smo za razgovore u cilju pronalaženja rješenja, kako bi probleme vezane za organizaciju i bezbjednost saobraćaja otklonili, popravili uslove rada otpravnika vozova i dispečera u Crnoj Gori, i na kraju riješili i problem naše lične egzistencije", navodi se u pisanom obraćanju koje je u ime štrajkačkog odbora uputio Jovan Arsović.

Na spisku radnika koji su najavili štrajk nalazi se 16 imena.

Bonus video: