Radmila Vojvodić predložila Upravnom odboru isti prorektorski tim

Na prethodnoj sjednici Upravnog odbora nije imenovan prorektorski tim koji je Vojvodić predložila
503 pregleda 19 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Radmila Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.09.2017. 09:12h

Radmila Vojvodić, Rektorka na Univerzitetu Crne Gore, predložila je Upravnom odboru tog tijela isti prorektorski tim.

Ona je ponovo imenovala dr Predraga Stanišića, redovnog profesora na Prirodno-matematičkom fakultetu, dosadašnjeg prorektora UCG, dr Željka Jaćimovića, redovnog profesora na Metalurško-tehnološkom fakultetu, dr Sašu Milića, redovnog profesora na Filozofskom fakultetu, dr Natašu Kostić, vanredovnog profesora na Filološkom fakultetu.

Na prethodnoj sjednici Upravnog odbora nije imenovan prorektorski tim koji je Vojvodić predložila.

"Na funkciji rektora u drugom mandatu očekivala sam da dobijem vaše povjerenje, te da već radim sa imenovanim najbližim timom kako bih uspješno realizovala Razvojni program koji je prethodno dobio podršku Senata, odnosno Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore. Kandidate za prorektore, koje predlažem u istom sastavu, kako sam i prethodni put u obrazloženju istakla, preporučila su dosadašnja nastavnička i naučno-istraživačka zalaganja, ali i predan i odgovoran rad na rukovodećim funkcijama i u radu tijela Univerziteta, posebno u toku reforme, reorganizacije i akreditacije Univerziteta Crne Gore", kazala je Vojvodić u obrazloženju.

"U nastojanju da što prije formiram svoj najbliži tim, a u cilju našeg boljeg razumijevanja, akcentujem razloge koji prof. dr Predraga Stanišića, prof. dr Željka Jaćimovića, prof. dr. Sašu Milića i prof. dr Natašu Kostić nedvosmisleno preporučuju za ovu odgovornu dužnost i posvećen rad u narednom periodu - na realizaciji reformisanog modela studiranja, u daljem ubrzanom razvoju naučnoistraživačke djelatnosti, u nužnom povezivanju s društvom i privredom i na planu internacionalizacije Univerziteta Crne Gore", dodala je Vojvodić.

Rektorka je izjavila da je sa prof. dr Predragom Stanišićem imala izuzetnu čast i zadovoljstvo da sarađuje u "najtežem periodu krize Univerziteta Crne Gore".

"Profesor Stanišić je bio jedan od najaktivnijih članova reformskog tima, koji je sačinio Analizu stanja i strateška opredjeljenja za reorganizaciju i integraciju Univerziteta Crne Gore. Takođe, tvorac je integrisanog nastavnog portala Univerziteta Crne Gore, koji je pored transparentnog obračuna opterećenja nastave za zaposleno i angažovano osoblje, poslužio i kao sredstvo za uspostavljanje domaćinskog finansijskog poslovanja. Na osnovama ovog nastavnog portala razvijena je integrisana i moderna web platforma Univerziteta Crne Gore, koja je objedinila web prezentacije svih univerzitetskih jedinica, obezbijedila jedinstveni korporativni imidž i poslovne procese. Ova platforma je dobra osnova za obezbjeđivanje novih servisa unutrašnjoj i spoljnoj javnosti, a prvenstveno studentima. Bio je jedan od najproduktivnijih članova radnih grupa za izradu Kolektivnog ugovora Univerziteta Crne Gore, Sistematizacije radnih mjesta, Zakona o visokom obrazovanju, kao i za pripremu svih normativnih akata na Univerzitetu", kazaka je rektorka.

Ona je dodala da Stanišića smatra najproduktivnijim akterom sprovedenih sveobuhvatnih reformi

"Prof. dr Željko Jaćimović ima dugogodišnje iskustvo u reformiskim procesima u oblasti obrazovanja, što smatram specifičnom vrijednošću za period implementacije reformisanih programa i kada sa dokumenata treba preći na primjenu - najteži i najvažniji dio svake reforme. U tom smislu, a posebno kada je riječ o primjeni obavezne praktične nastave i saradnji sa novim i brojnim nastavnim bazama Univerziteta Crne Gore, profesor Jaćimović bi trebalo da da značajan doprinos u kvalitetu realizacije reformi. Uz izuzetne naučno-istraživačke reference preporučuje ga i sistematičan pedagoško-menadžerski duh koji je pokazao u Timu za reforme, kao i u pripremi Strategije internacionalizacije i u radu Naučnog odbora", kazala je Vojvodić.

Rektorka je obrazložila da profesora Jaćimovića smatra za pravog saradnika u zajedničkim stremljenjima za povezivanje naučnoistraživačkih grupa, razvoju naučnoistraživačkog rada i podizanju referentnosti Univerziteta Crne Gore – za postizanje oročenih i mjerljivih rezultata.

"Prof. dr Saša Milić je takođe bio član refomskog tima, koji je kreirao dobar ambijent za reformski rad i uspješnu akreditaciju Univerziteta Crne Gore, posebno u oblasti društveno-humanističkih nauka. Prof. dr Nataša Kostić je pripadnica mlađe generacije nastavnika i naučnika u oblasti društveno-humanističkih nauka, koja je kao članica Vijeća društvenih nauka Senata Univerziteta Crne Gore i kao članica Odbora za doktorske studije od njegovog osnivanja, doprinijela unapređenju naučnoistraživačkog rada i njegovoj jasnoj međunarodnoj prepoznatljivosti. Dobitnica je Nagrade za postignute rezultate i doprinos naučno-istraživačkom radu Univerziteta Crne Gore u oblasti društvenih nauka u 2015. godini", kazala je Vojvodić.

Bonus video: