Kupili kuću samohranoj majci Branki Matović

Kako navode iz NVO Izvor života, kuća je sada vlasništvo djece bez prava na prodaju, pa će porodica "potpuno biti sigurna u svom novom domu"

6774 pregleda 10 komentar(a)
Foto: NVO Izvor života
Foto: NVO Izvor života

Iz nevladine organizacije "Izvor života" saopštili su da je samohranoj majci petoro djece Branki Matović koja živi u trošnoj kući punoj vlage u Banjanima organizacija "Srbi za Srbe" kupila kuću u mjestu Dragova Luka.

Kako navode, kuća je sada vlasništvo djece bez prava na prodaju, pa će porodica "potpuno biti sigurna u svom novom domu".

“Kuća od 80 kvadrata sa pomoćnim objektom, garažom i oko 800 kvadrata zemlje, kako nam je rekla organizacija “Srbi za Srbe”, narednih dana počeće da se adaptira kako bi ona i djeca najkasnije do kraja novembra uselili u istu”, piše se u saopštenju.

Dodaju da je Branka na početku akcije dobila nešto stvari koje je obezbjedila ta NVO zahvaljujući prijateljima, ali kako ima petoro djece i kuća posjeduje četiri spavaće sobe, potrebno je još mnogo toga.

Djeca će, ističu iz te NVO, konačno dočekati zimu u suvom i toplom domu, što je najvažnije.

“Pomoć je potrebna u namještaju za ovu porodicu pa pozivamo sve ljude dobre volje kako bi nam pomogli da obezbjedimo komplet stvari. Vjerujemo da će humanost i ovog puta pobijediti”, poručuju iz NVO Izvor života.

Oni su zahvalili svima koji su pomogli porodici do sada, kao i Opštini Nikšić koja će pružiti pomoć u skladu sa mogućnostima.

Uplatu možete izvršiti na ime Branka Matović

530-0600100227425-91 NLB banka

ili na devizni račun IBAN CODE: ME25530063010016015782

Bonus video: