Ministarstvo prosvjete traži ogrev za škole

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da je pelet potreban za četiri osnovne i dvije srednje škole u Pljevljima, beransku gimnaziju i dvije osnovne škole u toj opštini, te podgorički Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje “1. jun” i Srednju mješovitu školu Golubovci

13410 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministarstvo prosvjete raspisalo je juče tender za nabavku peleta, za potrebe osnovnih škola i učeničkih domova u više crnogorskih opština, u vrijednosti od oko 850 hiljada eura.

Prema dokumentaciji, ponude se podnose u narednih petnaest dana, a rok je skraćen zbog hitnosti nabavke, odnosno kašnjenja grejne sezone. Ministarstvo prosvjete je ovaj tender za nabavku 13 tona peleta raspisalo sa zakašnjenjem jer je zbog hakerskih napada portal crnogorskih elektronskih javnih nabavki (CEJN) bio u blokadi duže od mjesec, pa država nije mogla da nabavi ključne stvari za građane, državna preduzeća, upravu...

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da je pelet potreban za četiri osnovne i dvije srednje škole u Pljevljima, beransku gimnaziju i dvije osnovne škole u toj opštini, te podgorički Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje “1. jun” i Srednju mješovitu školu Golubovci.

Pelet, odnosno grijanje, čeka i pet škola na teritoriji Rožaja, četiri bjelopoljske osnovne škole, ali i ustanove u Mojkovcu, Petnjici, Nikšiću, Ulcinju, Plavu, Danilovgradu, Tuzima, kao i Dom učenika i studenata na Cetinju.

Ministarstvo je 6. oktobra raspisalo i tender za nabavku šest tona uglja, vrijednosti oko 80.000 eura sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost (PDV). Otvaranje ponuda održano je u petak, pa se očekuje potpisivanje ugovora.

Prema dokumentaciji, po tona uglja namijenjena je za škole i vrtiće u sjevernim opštinama - Bijelom Polju, Beranama, Pljevljima, Mojkovcu, Kolašinu i Petnjici.

I Ministarstvo unutrašnjih poslova tražilo je krajem prošle sedmice putem tendera ogrevno drvo i pelet, u vrijednosti od 56.870 eura. Grijanje je potrebno za stanice granične policije u više opština...

Lož ulje u vrijednosti od oko 323.000 eura bez PDV-a ranije je tražio i Univerzitet Crne Gore (UCG) za potrebe fakulteta, kako bi se obezbijedili uslovi za održavanje nastave u zimskom semestru.

Bonus video: