Protest vatrogasaca ispred Vlade u srijedu, primiće ih Abazović i Adžić

Nezadovoljni su i obračunom zarada po programu Evropa sad pošto su iz obračuna za minuli rad isključeni sati za noćni, prekovremeni i rad u vrijeme državnih praznika

10278 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Savez sindikata vatrogasaca Crne Gore (SSVCG) u srijedu, 26. oktobra, organizovaće protest ispred zgrade Vlade, sa početkom u minut do podne.

Vatrogasce će sjutra na razgovor primiti premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, potvrđeno je "Vijestima" iz kabineta predsjednika Vlade.

Uslovima rada i položajem zaposlenih nezadvoljno je 18 vatrogasno - spasilačkih službi u državi.

Podršku svojim kolegama, vatrogascima - spasiocima za borbu u ostvarenju prava, kao i njihovoj želji za uređenje cjelokupnog sistema na funkcionalnijim osnovama, dali su i komandiri službi zaštite i spašavanja iz Podgorice, Nikšića, Bijelog Polja, Herceg Novog, Kotora, Cetinja, Bara, Berana, Rožaja, Petnjice, Gusinja, Kolašina, Plužina, Mojkovca, Tivta, Andrijevice, Plava i Šavnika.

Vatrogasci su, kako su "Vijesti" ranije pisale, nezadovoljni i obračunom zarada po programu Evropa sad pošto su iz obračuna za minuli rad isključeni sati za noćni, prekovremeni i rad u vrijeme državnih praznika. Tražiće da im se to nadoknadi.

Bonus video: