Savićević gostovao na tribini organizovanoj u OŠ "Savo Pejanović"

On je istakao da je svoje osnovnoškolsko obrazovanje završio u toj školi, kao i Žarko Paspalj

4106 pregleda 3 komentar(a)
Sa tribine, Foto: Privatna arhiva
Sa tribine, Foto: Privatna arhiva

Proslavljeni crnogorski fudbaler, Dejan Savićević bio je prvi gost "Đačke tribine u 17:30", koji je organizovala Uprava škole "Savo Pejanović".

Učenici, posebno oni koji treniraju fudbal, ali i učenica koje se bave sportom, došli su da uživo vide i čuju Savićevića.

Prisutne i Savićevića pozdravio je direktor Škole, Zoran Đukić, a o sportskom putu Savićevića govorio je medijator, Dragan Koprivica.

Potom je, kako je saopšteno, prikazan film sa izborom spektakularnih fudbalskih majstorija i golova Savićevića na domaćim i svjetskim stadionima, što je na kraju propraćeno velikim aplauzom svih prisutnih učenika.

"Savićević je govorio o svom uspješnom životnom i fudbalskom putu, upoređivao životne i sportske prilike nekad i sad, ukazao na značaj sporta za mlade, ohrabrio učenike da se, uz učenje, što aktivnije bave sportom kao zdravim stilom života, uz savjete da se traže u različitim sportovima, zavisno od pojedinačnog talenta, i da fudbal ne mora biti jedino opredjeljenje", navodi se u saopštenju OŠ "Savo Pejanović" koje potpisuje Dragan Koprivica.

Poseban kuriozitet bio je, kako ističu, što je Savićević naglasio da je osnovnu školu završio upravo u školi "Savo Pejanović“, i da je emotivno vezan za tu osnovnoškolsku instituciju.

Dodao je da je i Žarko Paspalj učio u istoj školi, kao i mnoge druge uspješne ličnosti.

Nakon obraćanja Savićevića mladima, učenici su nastojali, kako se navodi, da postave što više pitanja Savićeviću.

Od Savićevića su, kako je saopšteno, saznali da je za reprezentaciju bivše Jugoslavije nastupao u 56 utakmica i postigao 19 golova, da je dobitnik Zlatne značke Sporta za 1991. godinu, da je u izboru najboljeg igrača Evrope zauzeo visoko drugo mjesto, i da je igrao u Budućnosti, Crvenoj Zvezdi, Milanu i Rapidu, da je dva puta osvajao Ligu šampiona, prvi put sa Crvenom zvezdom (1991) i drugi sa Milanom (1994).

Kao igrač Crvene Zvezde bio je, kako navode, dio ekipe koja je osvojila tri uzastopne šampionske titule počev od 1989. godine, kao i dva nacionalna kupa, Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup (1991).

Dodaju da je Savićević sa italijanskim Milanom osvojio sedam trofeja uz tri skudeta, tj. šampionata Italije, zatim Kup Italije, Ligu šampiona i Superkup Evrope.

"Prva ovogodišnja "Đačka tribina u 17:30" na najbolji način je dokazala opravdanost ovakvih edukativnih vannastavnih sadržaja, koje bi trebalo organizovati i u drugim osnovnim i srednjim školama, a susret učenika OŠ "Savo Pejanović“ s proslavljenim fudbalskim asom svakako ostaje za pamćenje", navodi se u saopštenju.

Bonus video: