"Sjeverna Makedonija će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na svim nivoima"

Ministar javne uprave istakao je da su makedonska iskustva u oblasti digitalnih javnih usluga primjer dobre prakse, pa u narednom periodu treba nastaviti sa saradnjom u skladu sa prethodno potpisanim sporazumima

2336 pregleda 4 komentar(a)
Redžepi i Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave
Redžepi i Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, poručio je da vjeruje da će imenovanje ambasadora Sjeverne Makedonije u CG Ramija Redžepija donijeti osnaživanje i obnavljanje odnosa, kao i da će doprinijeti nastavku saradnje.

Oni su se danas sastali,a tom prilikom Dukaj je Redžepiju poželio dobrodošlicu i upoznao ga sa preduzetim aktivnostima i prioritetima u radu Ministarstva javne uprave, koji je, kako je istakao, orijentisan ka građanima, kao i o vizijama digitalizacije i reforme javne uprave i decentralizaciji lokalnih samouprava.

"Vjerujem da će Vaše imenovanje u Crnoj Gori doprinijeti osnaživanju i obnavljanju odnosa i nastavku saradnje”, kazao je Dukaja, a navodi se u saopštenju Ministarstva javne uprave.

Poručio je da su makedonska iskustva u oblasti digitalnih javnih usluga primjer dobre prakse, pa u narednom periodu treba nastaviti sa saradnjom u skladu sa prethodno potpisanim sporazumima.

Redžepi se, kako je saopšteno, zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i pozdravio dosadašnji rad Ministarstva javne uprave u izgradnji moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori.

On je upoznao ministra sa stanjem javne administracije u Sjevernoj Makedonijii i napomenuo da im je i Crna Gora primjer i istakao mogućnosti za unapređenje i uspostavljanje saradnje.

"Sjeverna Makedonija će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na svim nivoima, a posebno u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata i snažnijem digitalnom razvoju naših zemalja”, kazao je Redžepi.

Na sastanku je, kako navode, ocijenjeno da dvije države baštine tradicionalno dobre i prijateljske odnose, te da postoji prostor za produbljivanje saradnje i razmjene najbolje prakse u cilju unapređenja poslovanja i osnaživanja kapaciteta za sprovođenje refome javne uprave.

Sagovornici su istakli značaj podrške i zajedničkih napora na unapređenju regionalne saradnje u oblasti digitalizacije javne uprave u okviru Digitalne agende za Zapadni Balkan i aktivnosti u okviru ReSPA-e.

Bonus video: