Đurović: Herceg Novi poznat kao grad kulture i umjetnika

"Grad pod Orjenom je oduvijek bio poznat kao mjesto u kome su se posebno cijenili kultura i umjetnost i u kome su živjeli i radili brojni pisci, slikari i ostali stvaraoci, kako iz Crne Gore, tako i iz drugih zemalja, koji su dali nemjerljiv doprinos kulturnoj baštini naše zemlje i pronosili dobar glas o njoj", navodi se u saopštenju

4359 pregleda 5 komentar(a)
Đurović (Ilustracija), Foto: Boris Pejović
Đurović (Ilustracija), Foto: Boris Pejović

Predsjednica Skupštine Crne Gore, Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 28. oktobra Dana opštine Herceg Novi, predsjedniku Opštine Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine Ivanu Otoviću, odbornicima i svim građankama i građanima tog grada.

"U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 28. oktobar, Dan opštine Herceg Novi", kazala je Đurović.

"Grad pod Orjenom je oduvijek bio poznat kao mjesto u kome su se posebno cijenili kultura i umjetnost i u kome su živjeli i radili brojni pisci, slikari i ostali stvaraoci, kako iz Crne Gore, tako i iz drugih zemalja, koji su dali nemjerljiv doprinos kulturnoj baštini naše zemlje i pronosili dobar glas o njoj", navodi se u saopštenju.

Ističe, da "Herceg Novi ima realnu perspektivu za brži ekonomski razvoj, za zapošljavanje i postizanje boljeg standarda, prije svega kroz realizaciju investicija u oblasti turizma, putne infrastrukture i energetike, što će dodatno učvrstiti stabilnost i osnažiti poziciju naše države u procesu regionalnih i evropskih integracija".

Đurović naglašava da je, "na lokalnoj samoupravi i državi da mudrom, domaćinskom i promišljenom politikom kreira ambijent u kome će stanovnici ovog grada vidjeti prilike i mogućnosti za napredovanje upravo u svom zavičaju".

Kako kaže, razvoj Herceg Novog mora se temeljiti na jednakim šansama za sve, a posebno na podršci mladim ljudima, kojima i opština i država moraju dati vjetar u leđa da ostvare sve svoje potencijale.

"Samo na taj način možemo stvoriti realne uslove za sveukupni napredak ovog jadranskog bisera", zaključila je Đurović.

Bonus video: