Bar domaćin regionalnog TV skupa

O sadržaju i smislu Susreta, danas su govorili Ćazim Nikezić, direktor JP Kulturni centar Bar, i TV novinar i publicista Pero Radović, autor koncepta Okruglog stola
92 pregleda 0 komentar(a)
Ćazim Nikezić, Pero Radović, Foto: Radomir Petrić
Ćazim Nikezić, Pero Radović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 28.09.2017. 19:34h

U posljednjem oktobarskom vikendu Bar će biti domaćin susreta najviših predstavnika javnih radio-televizijskih servisa država Jugozapadnog Balkana. Ova manifestacija, zakazano za 28. i 29. oktobar, organizuje se kao dio redovnog programa JP Kulturni centar Bar pod pokroviteljstvom Opštine Bar, a okupiće predstavnike javnih RTV servisa Srbije, Makedonije, Albanije, Kosova, Hrvatske, BiH i Crne Gore, te nezavisne medijske TV eksperte iz regiona.

Uz debatu o trajnom zadatku „Kako do objektivnog sadržaja u informativno-političkim emisijama javnih RTV servisa“, pa i medija uopšte, u okviru okruglog stola biće prikazani i televizijski dnevnici zemalja učesnica, sa ciljem uvida u to koliko različiti urednici i novinari u zemljama učesnicama utiču na objektivnost izvještavanja o istovjetnim događajima.

O sadržaju i smislu Susreta, danas su govorili Ćazim Nikezić, direktor JP Kulturni centar Bar, i TV novinar i publicista Pero Radović, autor koncepta Okruglog stola.

"Poseban značaj ovih Susreta je u tome što predstavljaju svojevrsni most preko praznine od dva zaredom neodržana barska međunarodna TV festivala. Taj most bi trebalo da se osloni na temelj budućeg TV festivala zbog čega će ovogodišnji Susreti u Baru biti samo jedna od nekoliko televizijskih manifestacija koje su planirane u toku godine kao dio sadržajno, statusno i programski temeljno redefinisanog Međunarodnog TV festivala Bar koji ima status manifestacije od posebnog značaja za kulturu Crne Gore", saopštili su danas Radović i Nikezić.

Bonus video: